Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Protestatarii, în fața Președinției:…

LIVE Protestatarii, în fața Președinției: „Plahotniuc- președinte!”

Partidul Democrat din Moldova pregătește o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale. Zeci de microbuze și sute de oameni au fost surprinși în drum spre Chișinău. De cealaltă parte, din seara zilei de ieri, în fața ministerelor, a Guvernului și a unor instituții de drept au fost instalate corturi de către persoane care afirmă că au scopul de a apăra aceste edificii.

Ora 13.45. Protestul a luat sfârșit. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, le-a mulțumit protestatarilor și le-a transmis, în același timp: „Fiți pregătiți să apărați țara!”.

Ora 13.40. Liderul PL, Dorin Chirtoacă a încercat să se apropie de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, dar nu a fost lăsat de forțele de ordine.
Dorin Chirtoacă a declarat că a dorit să-i transmită democratului că „își trăiește ultimele zile”.

Ora 13.30: Protestatarii au ajuns în fața Președinției. Aceștia scandează: „PDM!” și „Președinte, Pahotniuc!” și „Moldova!”.

Ora 13.10: Protestatarii se îndreaptă spre Președinția R. Moldova pentru a înmâna președintelui rezoluția adoptată.

Ora 13.05: Protestatarii votează o rezoluție pentru apărarea țării: „Noi, poporul R. Moldova, cei adunați în PMAN, constatăm elemente de trădare de patrie din partea cetățeanului Igor Dodon, care ne-a vândut țara cu milioane de dolari. (…) Sunt evidente elementele uzurpării puterii în stat (…) Am luat act de decizia de dizolvare a Parlemaentului și data alegerilor anticipate. (…) Noi cei câteva zeci de mii de oameni, condamnăm ferm orice act de trădare de patrie. Igor Dodon nu mai este președinte legitim. Solicităm organizarea alegerilor prezidențiale anticipate în aceeași zi cu alegerile parlamentare anticipate!”

Ora 13.03: Andrian Candu: „Ați văzut care este prețul trădării! (…) Cerem demisia președintelui Dodon!”

Ora 12.50: Eleonora Graur, deputatată PDM: „Îmi dau lacrimile să văd atâta lume bună aici, căreia nu-i este indiferentă soarta R. Moldova”.

Ora 12.45: Pavel Filip: „Cei care vorbesc în fiecare zi despre patriotism, despre Ștefan cel Mare, cum vorbește Igor Dodon, sunt cei mai mari trădători”.

Pavel Filip a adus critici și la adresa liderilor Blocului ACUM: „Noi suntem oamenii faptelor, iar ei sunt oamenii vorbelor!”

Ora 12.15: Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, pe scena din PMAN scandează mesaje împotriva președintelui Igor Dodon: „omulețul verde, care este condus din afara țării, care încă își mai imaginează că este președintele țării. El nu mai este președintele țării. Jos, Dodon!”

Ora 12.13: De pe scenă se anunță, cu referire la Vlad Plahotniuc: „Aici, lângă noi este cel care a oprit federalizarea!”

Ora 12.10: Conducerea PDM ajunge în PMAN. Oamenii scandează „Moldova!” și „PDM!”. De pe scenă se scandează: „Noi suntem poporul, Dodon e trădătorul”.

Ora 11.45: Transportul organizat de PDM continuă să ajungă în centrul Chișinăului. Oamenii se întreaptă spre PMAN.

Autobuze și microbuze, parcate pe str. V. Alecsandri.

Ora 11.40: Forțele de ordine sunt mobilizate în perimetrul clădirii Guvernului.

Ora 11.15: Pavel Filip a semnat în fața presei un decret privind organizarea alegerilor anticipate pe 6 septembrie 2019.

Ora 10.55: Oamenii se adună în centrul Chișinăului.

Ora 10.50: În PMAN se intalează scena.

Ora 10.30: Oamenii adunați în preajma Academiei de Studii Economice refuză să vorbească despre scopul prezenței în capitală.

Ora 10.15: Protestatarii din corturile din fața Ministerului Finanțelor susțin că au venit să apere principalele instituții de stat.

Ora 10.00: Cititorii ZdG expediază imagini video cu transportul organizat în Căușeni și Ștefan Vodă care se îndreaptă spre Chișinău.