Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Planul Guvernului privind asigurarea…

VIDEO Planul Guvernului privind asigurarea suportului pentru buna organizare a alegerilor din 20 octombrie

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, prezintă, astăzi, 7 octombrie, „Planul Guvernului privind asigurarea suportului necesar pentru buna organizare a alegerilor din 20 octombrie”.

13:18 „Vom asigura suportul necesar către CEC în scopul bunei desfășurări a scrutinului. IGP va monitoriza, în limitele admise, procesul de campanie electorală, pentru a preveni coruperea în campania electorală. Vor fi verificate mijloacele financiare folosite în campanie”, susține ministrul interimar al MAI, Ianuș Erhan

13:09 „Posta Moldovei distrubuie pliante electorale, ceea ce este inadmisibil. Urmează să se investigheze. Am sesizat PCCOCS privind unele tranzactii dubioase care vin în țară în timpul campaniei. Să investigăm de unde vin banii.

Am semnat o indicație prin care am cerut ca să nu se admită ca funcționarii publici să participe în campania electorală în timpul orelor de munca. Întâlnirile cu alegătorii să aiba loc în afara orelor de muncă. Întrunirile să fie binevole. Pacienții, elevii, studenții și oricare dintre alegători să meargă binevol la întâlniri și nu obligați de cineva Am solicitat ca toți candidații să fie tratați egal. Vom investiga orice frauda și orice tentativă de corupere a alegătorilor. În cazul în care vor exista abuzuri din partea funcționarilor, aceștia ar putea fi demiși”, a declarat Spînu.

13:08 Spînu anunță că mai multe instituții, printre care MAI, IGP, Fiscul, Ministerul Sănătății și Agenția Moldsilva vor interveni și se vor ocupa de neadmiterea coruperii alegatorilor.

13:02 Spînu susține un briefing de presă.

Pe 20 octombrie vor avea loc alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale.