Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Maia Sandu, către carabinieri…

LIVE Maia Sandu, către carabinieri și polițiști: „Ordinele pe care le dă Plahotniuc sunt ilegale”

După ce Parlamentul a declarat ilegal Guvernul Filip, Maia Sadu, care a fost învestită ieri în funcția de premier, a susținut un briefing de presă în care a făcut apel către mai multe instituții ale statului să respecte legea și să permită noului Guvern să activeze.

„În calitate de prim-ministru, mă adresez polițiștilor, carabinierilor, Instituțiilor penitenciare, trupelor speciale. Ieri a fost aleasă o nouă conducere a Parlamentului și învestit un nou Guvern care trebuie să intre în funcție. Guvernul învestit ieri reprezintă puterea legitimă a RM și este susținut de majoritatea cetățenilor și de prietenii de peste hotare. Guvernul își va îndeplini atribuțiile și acest lucru trebuie să se întâmple democratic și pașnic. Vă solicit să nu vă implicați în blocarea activității int statului”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a făcut un apel și către Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Departamentul Trupelor de Carabinieri, solicitându-le acestora să respecte legea.

„Pașnic, cu legea în capul mesei, Guvernul trebuie să vină în funcție. Vă ordon să vă faceți datoria față de țară și cetățeni”, a conchis lidera Blocului ACUM.

Maia Sandu a fost numită în funcția de premier al R. Moldova printr-un decret semnat la 8 iunie de către președintele Igor Dodon. Decretul de învestire a noului Guvern a fost declarat însă neconstituțional de Curtea Constituțională, care a constatat totodată și circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului.

Citiți și: