Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Mai mulți aleși locali…

LIVE Mai mulți aleși locali își exprimă susținerea pentru Guvernul Sandu: „Curaj, domnilor primari!”

În fața Parlamentului, mai mulți reprezentanți ai autorităților administrației publice locale susțin o declarație de presă, prin intermediul căreia își exprimă susținerea pentru „Parlamentul legitim și guvernul Maia Sandu”.

Deputatul Blocului ACUM, Petru Frunze, le-a vorbit aleșilor locali despre proiectul de lege privind descentralizarea fianțelor publice, care ar avea drept scop ca primarii „să nu mai stea cu mâna întinsă către deputați”. Acesta a precizat că impozitele achitate de cetățeni trebuie să rămână în bugetul local pentru ca primarii să poată implementa proiecte în folosul societății.

Maia Sandu a mulțumit primarilor pentru „că au ieșit din cercul fricii și al amenințărilor”. Aceasta a reiterat că își propune realizarea reformei privind „independența administrației publice locale”, pentru ca aleșii locali să aibă „toate condițiile pentru a crea standarde de viață bună în toate localitățile”.

Discursuri în fața Parlamentului au susținut primarul de Cimișlia Gheorghe Răileanu și primarul de Băcioi Vitalie Șalari. Ultimul a dat citire unei declarații asumate în numele localității Băcioi, prin care se face apel către toți primarii din țară pentru da dovadă de curaj.

Aleșii locali au scandat „Libertate!”, „Jos, dictatorul!”.

Consilierul raional din Ungheni, Corneliu Prepeliță, a declarat că din 2015, consilierii locali sunt persecuțați. Acesta a declarat că 12 consilii locale din Ungheni și-au exprimat susținerea pentru Guvenrul Sandu. Totodată, acesta spune că o declarație de susținere a Guvernului Sandu au semnat profesori, medici și angajați din domeniul culturii.

Fostul deputat PLDM, Tudor Deliu, i-a îndemnat pe toți primarii din țară să demonstreze că au „verticalitate” și i-a rugat să-și amintească de lecțiile sale pe care le ținea la Academia de Administrare Publică”.

„Am venit cu un singur scop, să aducem statul în albia normalității”, le-a spus primarilor ministra Finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță.„Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, i-au răspuns unanim aleșii locali.

Aleșii locali au aprobat o declarație prin care condamnă presiunile care se fac asupra primarilor, solicită respectarea de către PDM a principiului statului de drept și încetarea terorii aleșilor locali prin intermediul autorităților statului subordonate politic și exprimă încrederea în Guvernul Maia Sandu.