Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Jizdan: „Cerem ca vila…

LIVE Jizdan: „Cerem ca vila prezidențială de la Condrița să fie transmisă la balanța MSMPS”

Deputatul Alexandru Jizdan anunță că Partidul Democrat din Moldova solicită Guvernului să transmită vila prezidențială de la Condrița „la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale” și să fie transformată în sanatoriu pentru persoanele în etate. La fel, Pensiunea din Holercani să fie destinată veteranilor și combatanților războiului de pe Nistru, „un loc simbolic pentru ei”.

Potrivit lui Jizdan, solicitarea este anunțată în contextul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, care este marcată astăzi, 1 octombrie.

„Pensionarii moldoveni au dreptul să se recreeze și să-și refacă sănătatea în condiții mai bune. Sperăm că președintele Dodon nu va fi împotrivă”, a declarat acesta.

Referitor la cea de-a doua propunere, democratul a argumentat că „acest gest ar fi o mică mulțumire pentru sacrificiul lor în lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova. Mai mult, această decizie se impune acum, după ce președintele Igor Dodon s-a făcut că-i uită în discursul de la ONU”.

Întrebat de ce solicitările au venit acum, când democrații sunt în opoziției, fostul ministru de Interne a răspuns evaziv, menționând că Guvernul Filip a avut mai multe acțiuni pentru îmbunătățirea calității vieții veteranilor și că a existat un plan în acest sens.

„Indiferent cum va reacționa Guvernul actual, noi, prin prisma opoziției, vom insista ca aceste inițiative să fie cu o finalitate. Sper că altă dată, când vom fi noi la guvernare, să avem posibilitatea ca aceste proiecte să fie realizate”, a adăugat deputatul democrat.