LIVE/ Dodon anunță ce subiecte au fost discutate la ședința CSS

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, anunță că la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) au fost discutate cinci subiecte.

Astfel, primul subiect a fost despre frauda bancară. Procurorul general interimar a anunțat despre cauzele penale deschise suplimentar în acest sens și sechestrele puse pe unele active, iar BNM a informat despre „ce facem mai departe cu rapoartele Kroll”. Șeful statului precizează că PG și CNA au solicitat o ședință separată cu președintele, speakerul și premierul R. Moldova.

Totodată, membrii au discutat despre tentativa de uzurpare a puterii de stat. „Sunt deja întreprinse măsuri în acest sens”, potrivit lui Dodon.

La fel, SIS a prezentat informații cu privire la o activitate cu grif secret în perioada 2015-2019.

Al patrulea subiect a fost „examinarea procesului de înstrăinare a patrimoniului neutilizat din dotarea Armatei Naționale în perioada 2015-2016”.

Alte subiecte vizate au fost despre asigurarea securității alimentare în instituțiile de învățământ și proiectul Arena Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *