Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ A patra zi, aceeași…

LIVE A patra zi, aceeași ședință. Ce subiecte se regăsesc pe agenda consilierilor municipali

Consilierii municipali continuă ședința începută încă pe 14 iunie. Pe agenda consilierilor se numără transmiterea din proprietarea statului în proprietatea municipipiului Chișinău a unor blocuri locative, stabilirea tarifelor pentru serviciile prestate de parcul „Dendrariu”, situația financiară a structurilor municipale, precum și reparația și întreținerea drumurilor din Capitală.

15.02: Din lipsă de cvorum, biroul permanent se întrunește pentru a stabili când va fi închisă ședința.

14.56: Întrebat despre legalitate proiectelor înaintate pe agenda ședinței, arhitectul șef al Capitalei, Sergiu Borozan susține că toate proiectele au fost perfectate conform legislației: „Dacă cineva are dubii, poate să invite CNA să verifice”.

14.55: Ion Ceban susține că liberalii „au fugit din sală” pentru că proiectele lor urmau să fie criticate: „Prindeți-i pe holuri și întrebați-i de ce au ieșit din sală”.

14.53: În sală nu există cvorum pentru continuarea ședinței.

14.51: CMC a votat proiectul cu privire la transmiterea unui teren din str. Mesager din proprietatea publică a municipiului Chișinău în proprietatea publică a statului, pentru amenajarea unor voliere pentru cîinii-detectori.

14.46: Cu votul a 27 de consilieri a fost votat proiectul cu privire la achiziționarea a 12 autospeciale pentru Regia „Autosalubritate”.

14.28: Șeful interimar al Regiei „Autosalubritate” semnalează problema dezastruoasă a autospecialilor din cadrul întreprinderii. Acesta solicită consilierilor să voteze proiectul cu privire la achiziționarea a 10 autospeciale pentru transportarea deșeurilor menajere solidce, cu surse financiare proprii și surse din împrumut bancar în sumă de până la 7 milioane de lei.

14.26: Consilierii liberali au părăsit sala, însă ședința continuă pentru că există cvorum.

14.25: Socialistul Ion Ceban este de acord cu încheierea ședinței după ce va fi discutat proiectul cu privire la achiziționarea bunurilor pentru Regia Autosalubritate.

14.24: Liberalul Ion Cebanu declară că este de acord cu excluderea de pe ordinea de zi a subiectelor care au anumite dubii.

14.23: În contextul faptului că mandatul lui Năstase nu a fost validat, Igor Călin, fracțiunea PPEM, a propus încheierea ședinței pentru că pe agendă se află proiecte care ridică semne de întrebare.

14.20: Liberalul Ion Cebanu a ieșit cu o luare de cuvânt înainte de începerea ședinței. Acesta susține că decizia Judecătoriei Chișinău de anulare a alegerilor locale este un atentat la democrație și în acest mod se atentează la votul cetățenilor.