Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lista secțiilor de votare organizate…

Lista secțiilor de votare organizate în R. Moldova pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European

Ambasada României în Republica Moldova va organiza 36 de secții de votare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, la scrutinul electoral care va avea loc la data de 26 mai 2019.

Astfel, la Chișinău vor fi deschise 12 secții de votare, la Bălți – două secții și câte una în alte 22 de localități din țară:

Votarea începe la ora 7.00 (ora locală) și se desfășoară până la ora 21.00 (ora locală), când secția de votare se închide.

Ambasada României în Republica Moldova recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita acest drept în bune condiţii la scrutinul din 26 mai 2019.

Informații suplimentare cu privire la alegerile pentru Parlamentul European pot fi accesate în cadrul secțiunii special dedicată de pe site-ul MAE sau pe site-ul Ambasadei României în Republica Moldova. De asemenea, cetățenii cu drept de vot pot consulta Ghidul alegătorului român din străinătate.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.