Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lista candidaților înregistrați OFICIAL în…

Lista candidaților înregistrați OFICIAL în lupta pentru șefia capitalei

Mâine, 19 septembrie, este ultima zi în care cei care aspiră la funcția de primar general al capitalei mai pot depune pachetul de acte, în acest sens, la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău. Până acum, doar cinci candidați au fost înregistrați oficial în lupta pentru șefia capitalei.

Potrivit site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), până astăzi, 18 septembrie, au fost înregistrați oficial 5 candidați:

  1. Ion Ceban, Partidul Șocialiștilor din Moldova ( PSRM ).
  2. Andrei Donică, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa – Надежда”
  3. Teodor Cârnaț, Partidul Politic ”VOINȚA POPORULUI”.
  4. Valerii Klimenco, Partidul Politic ”Șor”
  5. Valeriu Munteanu, Partidul Politic ”Uniunea Salvați Basarabia”

Și-au anunțat intenția de a candida la șefia capitalei și activistul civic Victor Chironda, care a depus actele la CECE, fostul primar interimar Ruslan Codreanu, care susține că adună semnăturile necesare pentru a fi înregistrat în cursă, dar și Ivan Diacov, candidatul partidului condus de Renato Usatîi.

Aspiranții la fotoliul de primar mai au termen până mâine, 19 septemebrie, pentru a depune actele necesare.

Deși a anunțat că va participa la alegeri , Andrei Năstase, candidatul blocului electoral ACUM, nu a depus, deocamdata, actele la CECE.

Astazi, democrații au anunțat că Vladimir Cebotari este candidatul PD la funcția de primar general al capitalei. Acesta susține că va merge mâine, 19 septembrie, să se înregistreze la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău.

Tot până acum, potrivit site-ului CEC, din 18 suburbii ale capitalei, în 11 nu au fost înregistrați niciun candidat pentru funcția de primar. Nu a fost înregistrat oficial niciun candidat în orașul Durlești, orașul Cricova, comuna Băcioi, satul Condrița, satul Ghidighici, comuna Trușeni, comuna Bubuieci, comuna Tohatin, satul Colonița, comuna Ciorescu și comuna Grătiești.

Tot mâine, 19 septembrie, este ultima zi în care mai pot fi desemnați candidații la funcția de deputat în cele patru circumscripții uninominale în care vor fi organizate alegeri parlamentare noi.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie, odata cu alegerile parlamentare noi din patru circumscripții uninominale ( 17, 33, 48 și 50 ).