Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lipsă de cvorum la Consiliul…

Lipsă de cvorum la Consiliul Național Politic al PLDM. Partidul participă la negocieri, dar cu aceleași condiții

PLDM va participa la negocierile privind crearea unei coaliții pro-europene, însă vrea în continuare funcția de premier. Decizia anunțată astăzi de Iurie Țap, unul din vicepreședinții PLDM, după mai bine de patru ore de discuții, nu este însă o noutate. Asta pentru că, Consiliul Politic Național al partidului, care s-a întrunit astăzi, din lipsă de cvorum, nu a putut să ia o altă decizie.

„Nu toți colegii noștri au putut fi prezenți, de aceea a avut loc o ședință extinsă a Biroului Central Politic în care s-a discutat situația din Moldova. Noi suntem pentru a continua discuțiile privind crearea unei majorități parlamentre care să se bazeze pe implementarea reformelor. Discuțiile vor continua în baza deciziei CPN din 13 decembrie 2015”, a menționat Iurie Țap.

Biroul Politic nu a putut schimba decizia luată anterior de Consiliul Politic, astfel, PLDM rămâne să participe la negocieri în condițiile enunțate anterior. Una din ele se referă la funcția de premier, pentru care liberal-democrații insistă să propună candidatura.

Mai multe surse politice, inclusiv din presă au scris astăzi că în PLDM s-a discutat în contradictoriu și că au existat deputați care au pledat pentru ca PLDM să cedeze funcția de premier democraților. Iurie Țap a exclus însă că acești deputați ar putea părăsi partidul, deși a recunoscut că au fost discuții în contradictoriu.