Liderul PLDM îndeamnă oamenii să iasă în număr maxim la protestul din 17 septembrie

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru îndeamnă oamenii să iasă în număr maxim la protestul din PMAN de pe 17 septembrie. „Cu cât mai mulți vom ieși, cu atât mai răsunătoare va fi vocea noastră, cu atât mai mare va fi șansa schimbării”, a  menționat Cibotaru. 

 „Rețelele de socializare sunt bune pentru a-ți promova imaginea ori a face campanie mediatică, dar presiunea pe guvernare se face prin prezență fizică la protest. Cu cât mai mulți vom ieși, cu atât mai răsunătoare va fi vocea noastră, cu atât mai mare va fi șansa schimbării. Pe 17 septembrie, vă îndemn să ieșim în număr maxim în Piața Marii Adunări Naționale pentru a ne cere drepturile: la viață demnă, la muncă remunerată, la siguranță și bunăstare”, a spus Cibotaru.

Înainte de încheierea protestului din 30 iunie curent, lidera PAS, Maia Sandu şi liderul PPDA, Andrei Năstase au anunţat data următorului protest. Astfel, oamenii au fost chemaţi la un nou protest pe data de 17 septembrie, la ora 12.00, în PMAN.

Pe 30 iunie, oamenii s-au adunat la Parlament pentru a cere anularea legii privind sistemul electoral mixt. Ulterior, mulţimea a pornit într-un marş spre sediul PSRM şi PDM, precum şi cel al Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că mai mulți oficiali europeni și-au manifestat îngrijorarea față de decizia Parlamentului R. Moldova de a implementa modificări ale sistemului electoral.   Pe 20 şi 21 iulie curent au avut loc proteste atât la Preşedinţie, cât şi la Parlament. Oamenii au cerut anularea votului mixt.

La 20 iulie curent, 74 de deputați au votat pentru schimbarea sistemului electoral, iar peste câteva ore, această lege a fost promulgată de șeful statului, Igor Dodon. Pe 21 iulie, legea a apărut în Monitorul oficial.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *