Liderul Platformei unioniste “Acțiunea 2012” și-a lansat candidatura pentru alegerile europarlamentare

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, şi-a lansat sâmbătă candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, anunță Agerpres.ro.

George Simion a anunţat că, printre obiectivele sale, se află unirea României cu Republica Moldova, protejarea drepturilor românilor din comunităţile istorice şi diaspora, sprijinirea românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, “dezvăluirea structurilor mafiote” de la Bucureşti şi Chişinău care blochează dezvoltarea României şi a Republicii Moldova.

“Am 33 de ani şi mare parte din viaţa mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte. Am bătut la orice uşă pe care am văzut-o, când nu s-a putut pe uşă am intrat pe geam. Am speculat orice spărtură în zidurile sistemului ca să reuşim să îl spargem. Tot pe ziduri am scris mereu că ‘Basarabia e România’, un adevăr care trebuie să fie înţeles de fiecare român. Am făcut tot ce era posibil şi ne-am gândit că următorul pas este o candidatură la Parlamentul European. Următorul pas este să fim noi soluţia. Ţara noastră este astăzi mică, atât ca anvergură, cât şi ca perspectivă şi speranţă. Ţara noastră este mică teritorial, pentru că avem astăzi conducători mici. Noi vrem ca ţara să fie mare. Iată-mă azi în faţa dumneavoastră pentru a ajunge europarlamentar. Sunt eu pregătit pentru lucru ăsta? Eu vă spun sincer că nu sunt pregătit să fiu parlamentar european, dar ne pregătim. Am o cauză dreaptă de partea mea şi am modele din trecut. (…) O Românie mare într-o Europă unită – asta ne dorim. Nu sunt un politician, nu ştiu să vorbesc ca un politician şi nici nu îmi doresc să vorbesc ca un politician despre lucruri pe care nu le cunosc, dar vă asigur că am buna credinţă de a învăţa. Pornim campania noastră – ‘România Mare în Europa’ – de la lucrurile pe care le stăpânesc şi unde am expertiză. ‘România Mare în Europa’ înseamnă Basarabia unită cu ţara, înseamnă apărarea intereselor românilor din Harghita şi Covasna, a celor din Timoc şi Cernăuţi, a celor din Bugeac până în Transcarpatia şi în Peninsula Balcanică”, a declarat George Simion.

Liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012 a explicat că va candida ca independent şi solicită sprijinul românilor dezamăgiţi de actuala clasa politică. El a spus că se bazează şi pe votul românilor din Republica Moldova, unde este susţinut de mai multe organizaţii şi partide, subliniind că va lupta împotriva “clasei politice de la Chişinău şi a regimului lui Plahotniuc”.

Anunţul lansării candidaturii a fost făcut în prezenţa a zeci de unionişti din România şi Republica Moldova, a unor membri marcanţi din comunităţile istorice, diaspora, inclusiv de la Bruxelles, precum şi din judeţele Harghita şi Covasna.

Printre cei care au vorbit în cadrul evenimentului s-au aflat Bianca Ficuţ – consilier în Parlamentul European, Daniel Pastronevici – membru al Consiliului de conducere al Congresului Românilor din Serbia – Grupul Studenţilor Timoceni, Doru Mărieş – preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Virgil Baciu – primarul comunei Corbi, judeţul Argeş, Florentina Teacă – secretar executiv al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, Mircea Trifu – consilier local independent în Alba Iulia, Anatol Popescu – preşedintele Asociaţiei “Basarabia” din regiunea Odesa, Ucraina.

Please follow and like us:

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Klaus

    Sloganul lui este cam straniu Poate supara pe cei care au complexul infiorității Nu e corect nici istoric Nici politic România nu vrea să fie mare si tare România vrea să fie Reîntregită Reunificată Reunită Românii nu vor hegemonie europeană Românii vor să li se facă dreptate precum s-a făcut Germaniei postbelice.. I s-a permis Reunificarea deși Tratatul de la Helsinki nu admitea așa ceva… De ce ei i s-a permis Reunificarea, dar Românieie încă nu

  2. Ioan Danila

    Cred și sunt sigur că, de fiecare data m-am exprimat în limita bunului simț, mai mult decât decent însă sunt situații în care nu poți să nu răbufnești. Nimeni nu mai vrea la muncă ci în politică și, dacă se poate parlamentar sau europarlamentar cum este cazul tânărului de 33 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *