Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liberalii au pornit prin țară…

Liberalii au pornit prin țară pentru a îndemna cetățenii să semneze „Declarația de Unire cu Țara-Mamă România”

Partidul Liberal a lansează astăzi, 23 septembrie, campania de colectare a semnăturilor pentru Unirea R. Moldova cu România. În cadrul evenimentului de lansare a inițiativei „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire cu Țara-Mamă România”, liderii PL au ținut discursuri patriotice, au vorbit despre unirea cu România drept unica soluție pentru rezolvarea problemelor existente astăzi în R. Moldova, au adus critici la adresa guvernării și au exprimat convingera ca PL urmează să ajungă în viitorul Parlament. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că membrii partidului vor merge în toate localitățile din țară pentru a propune cetățenilor să semneze Declarația, iar ulterior vor solicita aprobarea acesteia de către parlamentele de la Chișinău și de la București.

„La alegerile din primăvară noi trebuie să-i batem pe cei care ne fac de rușine. (…) Trăiască unirea, trăiască liberalii, sus țara noastră românească”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

„Să spunem nu categoric celor care țin captive R. Moldova și agenda ei europeană. La cei 27 de ani de independență, R. Moldova a devenit cel mai sărac și cel mai corupt stat din Europa”, a declarat la tribună liberalul Iurie Chirinciuc, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, condamnat penal pentru de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

„E culmea că în anul centenarului guvernarea nu a organizat nicio manifestare pentru susținerea acestei mari sărbători, ei vor iarăși să ne mintă, ca să vină la guvernare, să mintă Occidentul și România. Stimați compatrioți, nu mai putem rămâne indiferenți, să rămânem în minciună și manipulare”, a adăugat Chirinciuc.

La rândus său, vicepreședinte PL, Dorin Chirtoacă, judecat pentru trafic de influență și corupere pasivă, a declarat că dacă legislativele din R. Moldova și România nu vor aproba declarația de unire, „va trebui să ne luăm soarta în mâini și să dăm jos hotarul de pe Prut”.

După ce liberalii prezenți la eveniment au semnat Declarația, mașinile dotate cu tricoloruri și drapelele PL au pornit prin țară.