Leancă nu a putut obţine votul liberalilor

Întâlnirea dintre Iurie Leancă, candidatul la postul de premier şi membrii Partidului Liberal s-a încheiat fără rezultate.

Deşi premierul în exerciţiu s-a arătat optimist şi a declarat că au avut o discuţie pozitivă, liberalii cer revenirea la înţelegerea încheaită la aeroport în prezenţa emisarilor europeni. Mihai Ghimpu, liderul PL a reiterat că liberalii vor vota investirea guvernului Leancă 2 numai prin formarea unei alianţe dintre PLDM,PDM şi PL.

“Solicitarea a fost să votăm Guvernul Leancă, dar aici se votează guvernarea PLDM, PDM şi PCRM şi noi nu putem face asta.”

Totodată cei doi politicieni au declarat că discuţiile vor continua, Leancă având timp până marţea viitoare pentru a găsi susţinerea necesară. În zilele următoare Leancă urmează să se întâlnească pentru discuţii cu reprezentanţii PCRM. Vladimir Voronin, liderul acestei formaţiuni a declarat anterior că Partidul Comuniştilor nu va susţine un Guvern condus de Iurie Leancă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Cred ca de la bun inceput e clar ca liberalii nu vor sulutionare. Ei vor sa intinda aceasta problema la infineit. Ei astfel ies in fata camerelor si mai fac un pic de PR pentru partid, si macar sa-l facut mai omeneste, dar ei mint precum PLDM si PD nu vin cu propuneri constructive. Insa situatia si asa la toti deja le este clara. PL este cel mai cointeresat in tergiversarea lucrurilor.

  2. Ei hop si Ghimpu o sa vina in intimpinare… Niciodata… El acum se vrea personal Presedinte de tara cu a lui nici 10% , iar pe Chirtoaca primar si inca vre-o 8-10 ministere pe linga asta. Dar la presa spune ca nu impune conditii, deloooc!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *