Leancă denunţă coaliţia minoritară PLDM-PDM şi anunţă că nu va susţine o astfel de alianţă

Iurie Leancă a declarat, după eşecul votării cabinetului său, că acesta este cel mai penibil moment din politica moldovenească din 2009 încoace.

Leancă denunţă alianţa minoritară PLDM-PDM şi cheamă la negocieri cu PL.

“Eu nu cred în alianţe minoritare,ele nu sunt funcţionale. Acest joc netransparent cu comuniştii nu a fost viabil. Este o obligaţie pentru PLDM, PL şi PDM să se aşeze la masa de negocieri şi cred că doar în câteva zile să avem o înţelegere,” a declarat Leancă.

Iurie Leancă a spus că va candida încă o dată la funcţia de premier numai în cazul coaliţiei PL, PLDM, PDM. Politicianul admite că a existat o posibilă cârdăşie dintre PLDM, PDM şi PCRMîn care aceştia nu l-au dorit în funcţia de premier.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Dumitru

  Liberalii declara deschis ca nu vor laguvernare, si nu le pasa de viitorul european, si de aceea nici nu au votat guvernul Leanca.

 2. Max

  Ce sa spui, cred ca raminem unde si am fost, de vina se face Ghimpu, nu cred in aceste povesti ca ar dori el tare procuror strain si mai nu stiu ce prostii, el are nevoie de pirghii politice dar are numai 9%, ce mai prostii.

 3. Maxim

  iresponsabili de nevotarea guvernului sunt liberalii. acestea sunt principalii vonovati de ce la doua luni de la alegeri inca nu avem un guvern functional.

 4. Anica dela Sadova

  = JE ME SOUVIENS:
  – “ACTUL RE-UNIRII” PT. TOTDEAUNA A BASARABIEI ISTORICE
  CU PATRIA-MAMĂ ROMĂNIA MARE
  VOTAT DE MAJORITATEA DEPUTAȚILOR EROI NAȚIONALI
  DIN “SFATUL ȚĂRII” DE LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *