Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Leancă a prezentat la CEC…

Leancă a prezentat la CEC listele de semnături: „Îmi doresc să ajung în această funcție”

facebook.com/iurie-leanca

Cel de-al treilea candidat la alegeriel prezidențiale din 30 octombrie care a prezentat la Comisia Electorală Centrală listele cu semnături în susținerea sa este liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă.  Grupul de inițiativă a colectat peste 20 de mii de semnături, din 259 de localități.

Liderul PPEM a declarat că viitorul președinte trebuie să depășească „încrâncenarea geopolitică” din R. Moldova și să fie consecvent vectorului european de dezvoltare, dar să reia relația cu partenerii din est, pentru ca cetățenii să aibă acces la piețele tradiționale de desfacere.

„Îmi doresc să ajung în această funcție, îmi doresc să vin cu o viziune pentru cetățenii din R. Moldova, cu o viziune de a construi o țară prosperă. Îmi doresc să continuăm drumul spre vest astfel încât R. Moldova să arate, cel puțin, cu arată astăzi Țările Baltice, Polonia România. Din păcate, moldovenii au fost dezamăgiți de mai multe ori pe parcursul acestor 25 de ani de independență. Eu sunt om al cuvântului și voi face tot ce am promis. În următoarele zile voi prezenta programul meu, care este unul, pozitiv, realist, care va aduce țării bunăstarea și prosperarea necesară. Se ava axa pe o luptă adevărată pentru reforma justiției și împotriva corupției, un accent deosebit se va pune pe dezvoltarea economică.

Iurie Leancă a dat asigurări că din prima zi la postul de președinte va începe realizarea obiectivelor propuse, datorită experienței sale dimplomatice.

Primul care a depus la CEC listele de semnături a fost liderul PDM, Marian Lupu. În circa 24 de ore, grupul de inițiativă a adunat circa 29 de mii de semnături, fapt ce a generat semne de întrebare referitor la corectitudinea procesului de colectare din altor candidați la fotoliul de șef al statului. Mihai Ghimpu, libedrul PL, a depus la CEC, spre verificare, 27 de mii de semnături.  În termen de șapte zile de la data prezentării listelor, CEC urmează să le verifice. Dacă cel puțin 15 mii de semnături vor fi conforme, candidații, în ordinea prezentării documentelor, vor fi incluși în buletinele de vot.