Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Le promite fotoliul de premier.…

Le promite fotoliul de premier. Cum vrea PDM să-i atragă pe cei din Blocul ACUM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) invită din nou Blocul ACUM la negocieri. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Andrian Candu, după ședința Consiliului Executiv al PDM.

„Chiar dacă PDM are mai multe mandate decât Blocul ACUM în viitorul Parlament, noi am fi fost dispuși să-i oferim blocului ACUM un rol foarte important în ceea ce înseamnă guvernarea. Cu alte cuvinte le-am fi oferit conducerea viitorului guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. Și le-am fi arătat flexibilitate în tot ceea ce înseamnă dialog și tot ceea ce înseamnă interesul cetățeanului și interesele țării. Bineînțeles am fi discutat despre programul nostru de guvernare și angajamentele pe care și le-a asumat PDM prin reformele inițiate”, a declarat Candu.

În cazul în care Blocul ACUM refuză și de această dată să negocieze o coaliție cu PDM, democrații se vor reuni în ședință pentru a discuta alte opțiuni. Andrian Candu susține că deocamdată, nu au fost analizate scenarii de formare a unei coaliții, nici cu PSRM, nici cu Partidul Șor.

După declarațiile făcute public de Andrin Candu, Blocul ACUM a publicat o reacție în care precizează că refuză să negocieze și de această dată cu democrații.

„Rămânem fermi în poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului.Valorile şi principiile fundamentale nu se negociază”, se menționează în mesajul făcut public de Blocul ACUM.