La opt ani de la evenimentele din aprilie 2009, o victimă va primi 7 MII de LEI

O persoană care a avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009 va primi din partea statului o indemnizație de șapte mii de lei pentru „rele tratamente” aplicate de oamenii legii. Proiectul de hotărâre privind alocarea indemnizației figurează pe ordinea de zi a ședinței Guvernului și urmează a fi aprobat de cabinetul de miniștri.

Șapte mii de lei este suma pe care autoritățile o vor achita lui Victor Bulgar care a fost reținut în noapte de 7 spre 8 aprilie 2009 de către angajații politției, care i-ar fi aplicat mai multe lovituri. La 6 aprilei 2016, Cererea prin care solicită ajutorul material, a fost depusă de Victor Bulgar la adresa Comisiei guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile și colabotratorilor organelor de drept care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009  și recuperarea prejudiciului acestora încă la 6 aprile 2016.

„În baza raportului de examinare medico-legală, eliberat de Centrul de Medicină Legală pe lângă Ministerul Sănătății, s-a constatat că el a fost supus relelor tratamente. Urmare a loviturilor primite, acesta a suferit o intervenție chirurgicală”, se arată în Nota informativă semnată de ministrul Vladimir Cebotari.

Acesta stipulează că „având în vedere că în bugetul de stat nu au fost planificate sume pentru acest scop, proiectul propune ca aceste cheltuieli să fie acoperite din fondul de rezervă al Guvernului”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *