Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   La invitația lui Putin, Dodon…

La invitația lui Putin, Dodon a plecat la Sankt Petersburg

La o săptămână de când a avut ultima întrevedere cu Vladimir Putin, și a mers într-o vizită de lucru peste hotare, Igor Dodon anunță că întreprinde o nouă călătorie la invitația președintelui rus. De această dată, șeful statului merge la Sankt Petersburg, unde va participa la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional.

„Potrivit agendei, voi avea întrevederi cu conducerea Secretariatului Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale CSI și al Consiliului Economic al ONU, precum și cu șefii companiilor „Gazprom” și „Sberbank”. De asemenea, la Sankt Petersburg va avea loc ședința Consiliului Economic moldo-rus cu participarea unor oficiali din Guvernul Federației Ruse”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De la învestirea lui Igor Dodon în fotoliul de președinte al R. Moldova, din bugetul de stat au fost cheltuiți 2,7 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile de deplasare peste hotare a șefului statului. Igor Dodon a efectuat 37 de vizite oficiale și de lucru peste hotarele țării, dintre care 17 au fost efectuate în Federația Rusă.