La 23.00, în PMAN a avut loc „repetiția” paradei militare din 27 august

Ieri, la 23.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-a desfăşurat antrenamentul pentru parada militară, consacrată jubileului de XXV de ani de la proclamarea independenţei R. Moldova, anunță Ministerul Apărării al R. Moldova.

De Ziua Independenţei, militarii Armatei Naţionale vor participa la parada din PMAN, la care va fi demonstrată, pentru prima dată, tehnica blindată şi de luptă.

La eveniment vor fi implicate 65 de unităţi de tehnică, dintre care 14 unităţi de tehnică blindată, 37 de unităţi de tehnică auto şi 14 sisteme de artilerie. Tehnica militară va intra în Piaţa Marii Adunări Naţionale de pe străzile adiacente.

Repetițiile din seara zilei de 19 august au avut loc în condițiile în care reparațiile PMAN continuă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Onică

  5. Murdăria anti-basarabeană de pe Dâmbovița sau Agentura Rusească la București-
  …..De asemenea, deputatul PMP Eugen Tomac
  a criticat o nepăsare a oamenilor politici români faţă de chestiunea RE-UNIRII României cu Basarabia
  şi că pe agenda lor politică nu se regăseşte această problematică.
  Eugen Tomac a spus că a înaintat o iniţiativă legislativă ce vizează reducerea taxelor consulare
  pentru cei care doresc să-şi redobândească cetăţenia română,
  şi care este blocată în Parlament din 2013,
  sau despre o altă propunere de instituire a zilei de 27 martie ca zi a unirii României cu Rep. Moldova
  şi despre care susţine că Guvernul Cioloş a cerut să fie respinsă.
  „Ceea ce mi se pare de-a dreptul halucinant este că Guvernul Cioloş a cerut ca Parlamentul să respingă acest proiect de lege, lucru care sper să fie clarificat de actualul Guvern. Se află în clipa de faţă în lucru la comisiile parlamentare. Am rămas surprins şi nu am primit nicio explicaţie de la deputaţii PSD şi PNL în Comisia de cultură care au propus respingerea aceste iniţiative”, a susţinut Eugen Tomac /unul din cei 85 de politicieni europeni cu interdicție de aintra în Rusia/.
  „Cunosc parlamentari /fostul premier Călin Popescu Tărâceanu/ care trec pragul Ambasadei Federaţiei Ruse mai des decât trec pragul la biserică, mai des decât intră într-o biserică. În România există oameni politici care, deşi nu o fac ostentativ, sunt extrem puternic cuplaţi la tot ceea ce înseamnă putere de decizie rusească”, a declarat deputatul Eugen Tomac în cadrul Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului. /14-20 August 2016/
  http://epochtimes.ro/news/eugen-tomac-in-romania-sunt-politicieni-puternic-cuplati-la-puterea-de-decizie-ruseasca-video—250947

 2. Anatolie Mereuta

  Tomac este din Rep,Moldova,dar cred ca nu stie ca Tariceanu a fondat primul radio privat din Romania,cu colaborare franceza si engleza,de asemenea a fost si prim-ministru puternic prooccidental si a a fondat firme de distributie de autoturisme frantuzesti,dar il ataca pt,ca este singurulpolitician roman care s-a opus pe fata presedintelui Basescu,seful de partid al lui Tomac,Partidul lui PMP condus de Basescu este singurul care se declara prounire,pt,ca urmareste voturile celor de la noi,care au si cetatenie romana,dar la noi infara liberalilor nimeni nu se declara unionist,iar nationalistii independenti din PDM,PCRM si PSRM voteaza impreuna pt,inlaturarea primarului liberal unionist Chirtoaca,deci la noi avem unionisti cam 30%,prorusi cam tot 30%,iar 30% sunt moldovenistii cu limba moldoveneasca care la un referendum voteaza cu prorusii,iar 10%sunt nehotaratii,,,asa ca problema unirii nu-i in Romania lui Tomac,ci la noi in Rep.Moldova unde Deacov sau Lupu isi zic proUE,dar sunt impotriva Romaniei,care este in UE,deci mint casunt cu UE ca sa primeasca banii europeni,libera circulatie si comertul liber,doar atat,altfel sunt moldovenisti carese gandesc in ce an sa faca cererea de aderare la UE,eventual in 2020,,

 3. Anatolie Mereuta

  Bine ca demonstram si noi cu armata,dupa ce rusii si transnistrienii isi bat joc de noi,facand exercitii de atac si de aparare,chipurile sa se apere de teroristii ukrainieni sau alti teroristi sau fasisti din vest,,,care sunt in NATO,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *