Kremlinul nu se grăbește să îl felicite pe Zelenski

Moscova îl va judecat pe noul președinte al Ucrainei doar în dependență de acțiunile acestuia. Mesajul a fost transmis de purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, care a mai declarat că Kremlinul nu se grăbește să îl felicite pe Zelesnki pentru victoria din turul II al alegerilor prezidențiale, transmite TASS.

Peskov a spus că este prematur ca Vladimir Putin să îl felicite pe Zelenski: „Este prematur să vorbim despre felicitările din partea președintelui Putin pentru Zelenski, precum și despre oportunitatea ca cei doi să conclucreze. Totodată, rezultatele alegerilor nu au fost încă cofirmate”.

Vorbind despre atitudinea față de rezultatele votării, Peskov a subliniat că Rusia respectă alegerea făcută de cetățenii Ucrainei, deși legitimitatea acestor alegeri a ridicat deja întrebări: „Moscova respectă alegerea poporului ucrainean, mai ales că această alegere este foarte evidentă”.

Datele Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei arată că după prelucrarea a 99,62% din procesele verbale, Volodimir Zelenski a câștigat alegerile detașat cu votul a 73,22% din voturile alegătorilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Mai degrabă Kremlinul trebuie să-l felicite pe oligarhul Ihor Kolomoiski, decât pe Zelenski… Comediantul (“komikul”) rămâne comediant (“komik”), orice nu s-ar întâmpla…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *