Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Klaus Iohannis: „Nimeni nu se…

Klaus Iohannis: „Nimeni nu se mai îndoiește de determinarea R. Moldova de a avansa pe calea integrării europene”

Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi, 4 martie 2015, o întrevedere cu președintele României Klaus Iohannis, în cadrul unei vizite oficiale la București.

În timpul întrevederii, ministrul Natalia Gherman a reiterat faptul că R. Moldova rămâne ferm angajată pe calea integrării europene.

Peședintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România va continua să susțină parcursul european al R. Moldova, în special pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE. „Nimeni nu se mai îndoiește de determinarea R. Moldova de a avansa pe calea integrării europene”, a menționat președintele României, precizând că R. Moldova va fi suținută politic, economic și financiar de către statul român în atingerea obiectivului european.

De asemenea, oficialii au efectuat un schimb de opinii referitor la procesul de soluționare a conflictului transnistrean din perspectiva evaluării situației regionale și necesității intensificării cooperării bilaterale în domeniul de securitate.