Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Klaus Iohannis a transmis cetățenilor…

Klaus Iohannis a transmis cetățenilor R. Moldova un mesaj clar despre cum poate fi combătută corupția

După întrevederea cu președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de două zile în R. Moldova, a îndemnat cetățenii moldoveni să-i oblige pe politicieni să-și respecte promisiunile făcute, dacă vor ca fenomenul corupției să fie lichidat, iar instituțiile statului să fie funcționale.

„Doar atunci când va exista voință politică, dar și dorința populației, instituțiile statului își vor face treaba, iar politicienii își vor respecta promisiunile făcute”, a declarat președintele Iohannis.
Întrebat de jurnaliști ce ar trebui să facem ca instituțiile statului să fie mai eficiente, Iohannis a răspuns: „Este nevoie de două lucruri, de voința populară și voința politică. Dacă electoratul își dorește o reformare și o îmbunătățire a clasei politice, atunci o să vedeți că politicienii înțeleg că trebuie să schimbe ceva în abordare. Evident că este nevoie și de voință politică pentru o justiție corectă. Totul depinde de politicieni”, a menționat Iohannis.

Mâine, 25 februarie, Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii PLDM, PDM și PL.