Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Iurie Leancă şi-a lansat partidul,…

Iurie Leancă şi-a lansat partidul, vezi ce nume noi au aderat acestui proiect

De astăzi, 23 martie, a mai apărut un nou partid proeuropean, acesta se numeşte Partidul Popular European (PPEM) din Moldova, coagulat în jurul fostului premier Iurie Leancă, plecat din rândurile PLDM. La conferinţa de presă destinată lansării acestui nou proiect politic şi prezentării echipei sale, Leancă a criticat alianţa PDM, PLDM şi PCRM. Acesta şi-a învinuit foştii colegi din PLDM că şi-au tradat electoratul şi parcursul european. „Alianţa PLDM, PDM şi PCRM nu este una viabilă cât şi guvernul format de ei”, a declarat Leancă.

Fostul premier a prezentat membrii noului proiect proeuropean, acestui proiect s-au alăturat istoricul şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Octavian Ţîcu, politologul Oazu Nantoi, Eugen Sturza, Victor Lutencu, Valeriu Chiveri, Iulian Groza. De asemenea liderul noului proiect politic a anunţat că în timpul apropiat alţi membri PLDM din Chişinău dar şi din raioane se vor alătura acestui partid.

Totodată Leancă, s-a plâns pe foştii săi colegi care au înregistrat marca Partidului Popular European, dar şi pe Ministerul Justiţiei care ar tergiversa înregistrarea PPEM

Această învinuire a fost reiterată şi de Eugen Carpov, fost vicepremier pentru Reitegrare care a denunţat şi el coaliţia PLDM, PDM şi PCRM. „Noi vom crea un partid bazat pe un lider nu cu milioane în conturi ci pe un lider care se bazează pe încrederea populaţiei, într-un partid în care deciziile se i-au de comun acord. Obstacolele au apărut, sunt implicate în crearea obstacolelor instituţiilor statului, mă refer la Ministerul Justiţiei, Inspectoratul Fiscal, dar şi Prezentarea Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală”, a declarat Eugen Carpov. Acesta a chemat reprezentanţii UE să monitorizeze activitatea acestor intituţii publice pentru a nu admite careva încălcări.

Oazu Nantoi a denunţat şi el coaliţia de guvernare, dar şi nivelul corupţiei menţinut de guvernaţii de la Chişinău.
„Această coaliţie monstruasă a devenit un Ianukovici colectiv, am venit în acest partid deoarece vreau ca împreună să punem capăt furtului celor de la guvernare”, a declarat Nantoi.