Iurie Leancă a început consultările pentru elaborarea Programului de activitate al Guvernului

Leancă a discutat cu principalele asociații de investitori din Moldova, Asociația Investitorilor Străini, Asociația Businessului European și Camera de Comerț Americană din Moldova.

În cadrul consultărilor, reprezentanții asociațiilor au semnalizat mai multe probleme pe care le au marii investitori din Republica Moldova, anunţă printr-un comunicat oficial serviciul de presă al Guvernului.

Totodată Iurie Leancă urmează să se întâlnească pentru consultări cu reprezentanții Sindicatelor, ai Patronatelor, ai Consiliului Național pentru Participare(CNP), ai Consiliului Național al ONG-urilor, precum și cu alți reprezentanți ai societății civile, dar și cu analiști politici.

Precizăm că miercuri, 28 ianuarie, Președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În cel mult 15 zile, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern și echipa ce va forma Cabinetul de miniștri, urmând să obțină votul majoritar al deputaților pentru a fi învestit în funcția de Prim-ministru.

Ministrul în exerciţiu pare să aibă o misiune greu de îndeplinit, deoarece Partidul Comuniştilor refuză să susţină candidatura sa. De asemenea nici PL încă nu s-a decis dacă îl vor vota pe Leancă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *