Iurie Ciocan și-a anunțat demisia. Pleacă și din funcția în care avea salariu de 70 de mii de lei pe lună

Iurie Ciocan, membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC) și director al Centrului de Implementare a Reformelor a anunțat că pleacă din ambele funcții deținute.

Iurie Ciocan a declarat pentru AGORA că a renunțat la funcția de membru CEC pentru că este „în dezacord modificarea legislației care a diminuat drastic statutul membrului CEC”.

„Membrii CEC nu pot să fie vulnerabili în fața Parlamentului. Ce ține de Centrul de Implimentare a Reformelor, noi am încheiat un acord de rezeliere a contractului de consultanță. Vreau să se înțeleagă că eu nu am fost angajat de Guvern. a fost un contract de consultanță din cadrul unui proiect”, susține Ciocan pentru portalul agora.md.

Conform informațiilor din declarația de avere și interese personale pentru anul 2018, Iurie Ciocan a indicat venituri salariale din funcția de director al Centrului de Implementare a Reformelor de 826 mii de lei (68,8 mii de lei lunar). Fiind membru al CEC, Ciocan a ridicat o îndemnizație în valoare de 86,7 mii de lei.

Iurie Ciocan este unul dintre cei mai longevivi membri pe care i-a avut vreodată CEC. Acesta a activat în cadrul instituției din anul 2003. A fost membru CEC, apoi secretar al CEC. Din 2011 și până în 2016 a fost președinte al CEC, iar ulterior a fost, din nou, membru al CEC.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *