Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Istoria se repetă. Andrei Năstase…

Istoria se repetă. Andrei Năstase este acuzat din nou de agitație electorală

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) despre faptul că Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, ar fi făcut agitaţie electorală în incinta secţiei de votare.

„Din imaginile video distribuite de mass-media, se vede clar că acesta face agitaţie electorală în cadrul secţiei de votare în favoarea sa şi a Blocului electoral ACUM. Menţionăm că, pe lângă încălcarea astfel a legislaţiei electorale, potrivit art.52 din Codul contravenţional, continuarea agitaţiei electorale în ziua votării, fie în incinta secţiei de votare, fie la intrarea în localul secţiei de votare, este o încălcare care se sancţionează cu amendă”, se arată într-un comunicat al democraților.

PDM solicită Comisiei Electorale Centrale să examineze acest caz de comun cu organele de drept responsabile de constatarea unor asemenea contravenţii administrative.

Tot astăzi, PDM a depus o contestație împotriva Maiei Sandu, copreședinta Blocului ACUM, pe motiv că ar face agitaţie electorală anti referendum, deşi nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru referendum și o altă contestație împotriva Partidului Socialiștilor din Moldova pentru că ar oferi bani pentru participarea la votare în secţiile constituite pentru alegătorii din stânga Nistrului.