Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Irina Vlah despre riscurile campaniei…

Irina Vlah despre riscurile campaniei electorale din Găgăuzia

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, susține că există riscul ca rezultatele scrutinului electoral din regiune să nu fie recunoscute și confirmate, informează IPN. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova.

„Riscuri pot fi multe. Atunci când ne pregăteam pentru această campanie, nu puteam bănui că se va încerca să fie modificată componența Comisiei Electorale Centrale din regiune, nu puteam bănui că va fi modificată legislația electorală în campania electorală. Au existat foarte multe situații de forță majoră, neprevăzute”, a declarat Irina Vlah.

Potrivit aceleiași surse, Vlah susține că deja a pregătit programul electoral, iar dacă va obține un nou mandat, principala sarcină pe care și-o trasează este stoparea migrației. Alte puncte ale programului presupun dezvoltarea infrastrcturii în regiune, atragerea investițiilor în educație și medicină și dezvoltarea programelor sociale.

Campania electorală pentru alegerea bașcanului Găgăuziei a început la 1 mai curent. Înregistrarea candidaților se face până la data de 30 mai, iar alegerile vor avea loc pe 30 iunie. Până în prezent, în cursa electorală s-au înscris doi candidați, actualul bașcan Irina Vlah și Vasilie Aladov, un locuitor al mun. Comrat.