Irina Vlah a demisionat din funcția de bașcan al Găgăuziei. Cine o va înlocui

Irina Vlah a demisionat din funcţia de bașcan al Găgăuziei, după ce a fost înregistrată oficial în cursa electorală. Interimatul funcţiei îl va ocupa vice-bașcanul Vadim Ceban.

După ce Irina Vlah a fost înregistrată în cursa pentru funcția de bașcan, potrivit Codului Electoral al Găgăuziei, aceasta a fost obligată să renunțe la funcția pe care o deține în perioada campaniei electorale.

Astfel, aceasta a semnat actul de transmitere a interimatului funcției vice-bașcanului Vadim Ceban. Informaţia a fost confirmată pentru ZdG de către serviciul de presă din cadrul Comitetului Executiv al Găgăuziei.

infotag.md

Vadim Ceban a activat timp de 3 ani în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare (2002-2005) și timp de 9 ani la Ministerul Economiei. În 2009, acesta a ajuns și în funcția de director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Inițial, alegerile pentru noul bașcan au fost programate pe 19 mai, însă Adunarea Populară a Găgăuziei a amânat desfășurarea alegerilor până pe 30 iunie.

Sursă foto: infotag.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *