Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Sturza: "Filat începe să…

Ion Sturza: „Filat începe să vorbească. Sper că vor vorbi și cei care, voluntar sau nu, au contribuit din plin la acest jaf”

Ion Sturza s-a referit recent într-o postare pe o rețea de socializare la furtul miliardului și situația actuală politică din țară, făcând referire în acest context la Vlad Filat și Ilan Șor.

„Filat începe să vorbească nu la propriu, ci indirect. Vorbește prin cei care nu doresc să-i repete soarta sau soarta lui Butmalai. S-au speriat rău de tot șoriceii aducători de cașcaval hienelor prădătoare. Și va urma. Ceea ce este foarte bine.

Sper că vor vorbi și cei care, voluntar sau nu, au contribuit din plin la acest jaf, miniștri, guvernatori, procurori. Simpli și compuși, candidați și lăturași… Sunt mulți. Eu am o listă doar cu cei din prima linie, peste o suta la număr. Dar mai e și linia a doua, a treia. O confesiune în public ar micșora din remușcările morale, dacă există, bineînțeles. 

Cu fiecare vorbă se va completa „kartinka”, cinismul unora și prostia altora. Tehnic vorbind, au furat un miliard de dolari din rezerva valutară (că doar nu de lei au nevoie la Geneva!) și poporul urmează să-l întoarcă tot lor, cu procente!

Genial! Nu cred că toți au prins firul. Nu tot ce e genial e și simplu în Moldova. Pentru aceasta fiecare „guvernator” are pe lângă el, vorba clasicului, un „evreu”. În popor el se numește „borsetka”. Așa, un element vestimentar al bandiților din anii ʾ90 , reîncarnat în șmecherii actuali. Și nu contează că se numesc Șor sau Iaralov…  Ar fi o diferență dacă e Petrescu sau Ionescu?

Va fi și mâine o zi. Ce „surprize” ne mai aduce?”, s-a întrebat Sturza.