Ion Sturza: “Filat începe să vorbească. Sper că vor vorbi și cei care, voluntar sau nu, au contribuit din plin la acest jaf”

Ion Sturza s-a referit recent într-o postare pe o rețea de socializare la furtul miliardului și situația actuală politică din țară, făcând referire în acest context la Vlad Filat și Ilan Șor.

“Filat începe să vorbească nu la propriu, ci indirect. Vorbește prin cei care nu doresc să-i repete soarta sau soarta lui Butmalai. S-au speriat rău de tot șoriceii aducători de cașcaval hienelor prădătoare. Și va urma. Ceea ce este foarte bine.

Sper că vor vorbi și cei care, voluntar sau nu, au contribuit din plin la acest jaf, miniștri, guvernatori, procurori. Simpli și compuși, candidați și lăturași… Sunt mulți. Eu am o listă doar cu cei din prima linie, peste o suta la număr. Dar mai e și linia a doua, a treia. O confesiune în public ar micșora din remușcările morale, dacă există, bineînțeles. 

Cu fiecare vorbă se va completa „kartinka”, cinismul unora și prostia altora. Tehnic vorbind, au furat un miliard de dolari din rezerva valutară (că doar nu de lei au nevoie la Geneva!) și poporul urmează să-l întoarcă tot lor, cu procente!

Genial! Nu cred că toți au prins firul. Nu tot ce e genial e și simplu în Moldova. Pentru aceasta fiecare „guvernator” are pe lângă el, vorba clasicului, un „evreu”. În popor el se numește „borsetka”. Așa, un element vestimentar al bandiților din anii ʾ90 , reîncarnat în șmecherii actuali. Și nu contează că se numesc Șor sau Iaralov…  Ar fi o diferență dacă e Petrescu sau Ionescu?

Va fi și mâine o zi. Ce „surprize” ne mai aduce?”, s-a întrebat Sturza.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Victor Grigoriu

    Despre ce vorbeste Filat? L-am auzit numai despre divort, care la sigur e pus la cale pentru a-si salva averea. Doar se stie ca la divort se imparte 50 la 50

    • Alissa A.

      A dat la divort ca Filat sa poata sai scrie averile ne declarate, ascunse ca sa nu ile poata confisca!! se teme Filea sa nu ramina cu fundul gol dar orcum sper sa-i ia pina la ultimul banut ca tot ce are e pe banul poporului!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *