Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Păduraru va prezenta până…

Ion Păduraru va prezenta până joi lista miniștrilor și programul de guvernare

Ion Păduraru, candidatul desemnat de către președintele țării la funcția de prim-ministru, a  participat astăzi la ceremonia de depunere a a florilor la bustul poetului Mihai Eminescu. Acesta a declarat că va demara discuțiile cu fracțiunile parlamentare și va încerca să prezinte Parlamentului lista de miniștri și programul de guvernare.

„Am început deja discuții privind întrevederele cu fracțiunile parlamentare, care au format majoritatea declarată. Principiul meu de comunicare va fi bazat pe aceea că eu, în calitate de prim-ministru desemnat sutn categoric împotriva provocării unor alegeri anticipate. De aici voi construi dialogul în vederea găsirii unui compromis, în așa fel încât să putem veni săptămâna viitoare, către joi, cu un guvern și cu un program ca să obținem suportul politic al Parlamentului.”, a declarat Ion Păduraru.

Candidatul desemnat de președinte, Ion Păduraru s-a arătat convins că nu se va ajunge la anticipate, indiferent de succesul guvernului care ar putea să-i poarte numele. Păduraru a declarat că parlamentarii sunt oameni responsabili și, atât timp cât există majoritate parlamentară, nu vor avea loc alegeri anticipate.

Ion Păduraru a infirmat toate zvonurile, precum că ar fi rudă cu președintele Nicolae Timofti.

Premierul desemnat a precizat că decizia șefului țării a venit după analiza perspectivelor și consecințelor. „Drept o candidatură de rezervă exista și persoana mea, dar și alte nume, pe care nu vreau să le numesc.”

Ion Păduraru a menționat că nu cunoaște nimic despre faptul că reprezentanții majorității parlamentare ar fi anunțați de președinte despre desemnarea unui nou candidat când aceștia plecau spre discuții la Condrița.

Astăzi, președintele PLDM, Maria Lupu a prezentat șefului țării o scrisoare în care declară că majoritatea parlamentară nu este de acord cu desemnarea și cere revocarea decretului, cu promisiunea că în timpul apropiat va fi prezentată o listă de susținere a unui alt candidat.