Ion Chicu a fost felicitat cu ocazia învestirii în funcția de prim-ministru al R. Moldova

Ion Chicu a fost felicitat de mai mulți oficiali cu ocazia învestirii în funcția de prim-ministru al R. Moldova. Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), prim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, dar și Excelența Sa DušanDacho, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia i-au urat oficialului de la Chișinău un mandat de succes și o guvernare plină de realizări în interesul cetățenilor, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Suma Chakrabarti, președintele BERD, l-a asigurat pe Ion Chicu că instituția va rămâne un partener de încredere al susținerii dezvoltării economice în Republica Moldova, inclusiv va ajuta la atragerea investițiilor directe.

În același mesaj, președintele BERD l-a invitat pe primul ministru la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții (Eastern Partnership Investment Summit), care va avea loc la Londra, în data de 22 noiembrie curent.
Oficialul și-a exprimat încrederea că împreună cu Guvernul Republicii Moldova poate fi îmbunătățit climatul investițional și crescut interesul investitorilor față de țara noastră.

Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, și-a exprimat încrederea că activitatea premierului Chicu și a Cabinetului de miniștri pe care-l conduce va contribui la dezvoltarea dialogului constructiv dintre cele două țări.
Pe dimensiunea bilaterală s-au acumulat mai multe subiecte de importanță națională, clarificarea cărora e în măsură să determine progrese importante în domeniile social și economic.
Prim-ministrul rus i-a urat noului premier de la Chișinău o guvernare plină de realizări în interesul cetățenilor.

Excelența Sa DušanDacho, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia și-a exprimat aprecierea înaltă a relațiilor bilaterale și încrederea că evoluția parteneriatului va cunoaște o dezvoltare pe toate dimensiunile odată cu preluarea șefiei Guvernului  de către domnul Chicu.
Dl. Ambasador i-a urat prim-ministrului un mandat de succes.

Guvernul Chicu a depus jurământul de învestire în funcție joi, 14 noiembrie, după ce cabinetul de miniștri condus de Maia Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *