Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întrebarea la care Pavel Filip…

Întrebarea la care Pavel Filip a răspuns în locul Vioricăi Dăncilă

În cadrul conferinței de presă susținută de premierul României și premierul R. Moldova, Viorica Dăncilă a fost întrebată de către jurnaliști de ce a fost exclusă de pe agenda sa vizita la grădinița „Mărțișor” din satul Bardar, r. Ialoveni, una dintre cele peste 900 de grădinițe reparate din banii Guvernului României și unde mai mulți angajați au anunțat că nu vor mai veni la locul de muncă din cauza salariilor prea mici. Cu toate acestea, premierul Pavel Filip a insistat să răspundă anume el la această întrebare.

„Nu cred că doamna prim-ministru știe care e situația într-o grădiniță de la Bardar. Programul a fost elaborat de noi împreună cu Ambasada României, aici, la Chișinău și a fost coordonată cu partea română. De aceea, este corect ca această întrebare să-mi fie adresată mie, dar nu doamnei Dăncilă. Dacă vreți să vorbim de nivelul de salarizare, nu e doar problema acestei grădinițe, ci este o problemă cu care înă ne confruntăm în R. Moldova. Putem face multe declarații populiste și pot să vă spun despre nivelul jos de salarizare în cadrul ministerelor și funcționarilor din ministere,celor care activează în domeniul culturii, educației și administrației publice locale. E mai bine să ne suflecăm mânecile și să implementăm agenda de reforme care este una foarte ambițioasă și să atragem investiții, iar prin intermediul lor să avem impozite care vin în bugetul statului și de acolo să ne permite să oferim salarii mai mari pentru toate categoriile de funcționari și nu numai”, a menționat Pavel Filip, încheind runda de întrebări și răspunsuri.

Menționăm că potrivit programului vizitei premierului României, Viorica Dăncila urma să meargă astăzi la grădinița din Bardar, care a fost reparată și renovată din banii Guvernului României, însă, în această dimineață programul a fost modificat și vizita la această grădiniță a fost exclusă.

Cu toate acestea, directoarea grădiniței „Mărțișor” din Bardar, Nina Tonu, susține că nu știa că Viorica Dăncilă urma să le facă o vizită. „Noi nu cunoaștem agenda vizitei premierului României. Nu cunoaștem cine a făcut-o și cu cine urma să se întâlnească. Nu pot să mă pronunț și să vin cu vreun comentariu la decizia de a anula această vizită”, ne-a spus directoarea grădiniței.

Menționăm că angajații grădiniței „Mărțișor” au anunțat că nu vor lucra la grădiniță atâta timp cât slariile nu vor fi mărite.