Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întâlnirea dintre șeful statului și…

Întâlnirea dintre șeful statului și europarlamentarul lituanian

Nicolae Timofti, președintele R. Moldova, s-a întâlnit astăzi, 9 februarie, cu raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, domnul Petras Austrevicius, aflat într-o vizită de documentare în țara noastră.

Europarlamentarul lituanian a comunicat că Uniunea Europeană va continua să sprijine R. Moldova, cu condiția că rezultatele implementării agendei pro-europene vor fi vizibile în perioada următoare.

„Uniunea Europeană va urmări îndeaproape măsurile anticorupție aplicate, avansarea reformelor în sistemul juridic și cel financiar bancar. Așteptăm vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în R. Moldova pentru ca să generăm, ulterior, acțiuni din partea instituțiilor europene”, a declarat Petras Austrevicius.

Președintele Timofti a spus că trebuie dezrădăcinate relele practici folosite în R. Moldova și că Uniunea Europeană poate ajuta țara noastră în acest sens.

La rândul său, șeful statului a declarat că R. Moldova trebuie să urmeze exemplul României în aplicarea programului de asociere și integrare europeană. „Voi discuta la București, cu ocazia vizitei oficiale pe care urmează să o întreprind, posibilitățile de a fortifica colaborarea noastră pe domenii care vor impulsiona avansarea R. Moldova pe calea integrării europene”, a spus Nicolae Timofti.