Inițiativa de demitere a lui Chirtoacă a eșuat. Nu au ajuns două voturi

Inițiativa de demitere a edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, a eșuat. Pentru organizarea referendumului au votat 32 de consilieri, însă era nevoie de 34 de voturi ca acest referendum să treacă.

La ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au fost prezenți aleșii locali ai partidelor: PSRM, PPEM, PLDM, PCRM și PN.

Menționăm că inițiativa de demite a lui Chirtoacă a fost înregistrată de Judecătoria sectorului Centru. Instanța a oferit termenul de 60 de zile calendaristice pentru colectarea semnăturilor și depunerea actelor la CEC. Ulterior însă, această decizie a fost anulată de Curtea de Apel Bălți, pe motivul că decizia primei instanțe a fost una neîntemeiată.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *