INCREDIBIL: Ghenadie Sajin, administratorul afacerilor lui Plahotniuc a fost numit șef la Inspecția de Stat în Construcții

Ghenadie Sajin, administratorul firmei Finpar Invest, care deține mai multe bunuri imobile afiliate deputatului Vladimir Plahotniuc a câștigat concursul pentru funcția de șef al Inspecției de Stat în Construcții (ISC), una din cele mai importante din acest domeniu. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către reprezentanții ISC.

Concursul a avut loc joi, 23 aprilie 2015 iar din datele postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, singurul care l-a promovat a fost Ghenadie Sajin. Pe site-ul ministerului nu este anunțat dacă și cine au fost contracandidații lui Sajin pentru această funcție, care a rămas vacantă după demisia lui Radu Vasile, survenită după instalarea în funcția de ministru al construcțiilor a lui Vasile Bîtca, exponentul Partidului Democrat.

Ghenadie Sajin este cumnatul fostului procuror general, Valeriu Zubco. Acesta a participat la vânătoarea din Pădurea Domnească din decembrie 2012, iar ulterior a fost un martor cheie în dosarul penal inițiat pe acest caz. Sajin este administrator la firma Finpar Invest, afiliată lui Plahotniuc. Firma deține blocul de pe str. D. Cantemir 1/1, unde este “reședința” lui Plahotniuc, dar și terenul hotelului Nobil. În ultimii ani, firma a obținut, prin judecată, mai multe terenuri în Chișinău, iar recent, și-a anunțat intenția de a construi un hotel cu mai multe etaje în Parcul Ștefan Cel Mare, din centrul Chișinăului.

Alexei Gîncu, secretarul Comisiei de Concurs ne-a anunțat că Sajin a avut totuși trei contracandidați: Alexandru Moraru, Fiodor Negru (care a candidat și pentru funcția de șef al Căilor Ferate) și Ion Plăcintă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

9 comentarii

 1. Ecaterina Bostanica

  Din cite stim, Ghenadie Sajin e businessman, si doar a avut ceva tangente de afacere cu Plaha. Dar chiar si asa, Ghimpu si-a numit ambii nepoti, unul la primarie altul Guvernator la BNM, si nimeni nu s-a aratat deranjat, deci nu vad nici aici motivul pentru care ar fi cineva deranjat!

  • Maria Popa

   Bostanco!
   Invartesti cu limba ca vaca cu coada!
   Chirtoaca va fi ales in nou primar de chisinau, nu a fost pus.
   Iar Dragutanu e al doilea Zubco!

 2. Oleg

  Nu si care e problema? a fost organizat concurs, totul e transparent, de ce e asa de incredibil pentru unii? ori deja cetateni ai RM nu pot participa la asemenea concursuri pentru ca presa face niste legaturi nustiu cu ce politicieni?
  Important ca e profesionist, un bun manager, si are calitati necesare pentru a face fata in aceasta functie.

  • Robin Hertz

   Nu e problema atata timp cat se face privatizare regulamentar, cat nu se fura peste 1 mlrd de euro, cat nu se fura pamanturile din patrimoniul national, etc.
   Oleg, cat de bun e managerul de la moldcell? Un indicativ careva?…
   Am avut pentru Moldova un proiect de “Vitrina” in ochii investitorilor europeni si americani. Dupa venirea la guvernamant a gastii de criminali se intoarce toata lumea de la noi. Noi vom ramaine cu fundu’ gol si mana intinsa.

 3. taron

  Ferice de cei nascuti in Moldova. Am impresia ca doar la noi membrii familiile si prietenii sunt in numar exact cu numarul cetatenilor din tara.
  Aici la noi unde nu te-ai intoarce cineva a avut tangente cu cineva , si chiar daca nu , sa gaseste cineva ca ti le gaseste… Am impresia ca o funcite sa fie ocupata de cineva si sa nu fie invinuit de cumatrism involuntar , trebuie sa fie adus de peste hotare 😀

 4. Robin Hertz

  Asta, – da! Mai vreti ceva? 3 mai?

  Stimati ziaristi, publicati un articol in varianta rusa despre “DA” si protestul programat pentru 3 aprilie si haideti sa-l promovam. Sunt sigur ca asa ati putea obtine mai mare auditoriu printre rusofili. Dar si posibil si la protest sa vina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *