Încă un candidat important își declară susținerea pentru Andrei Năstase

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal la alegerile locale de duminică, 20 mai, anunță că îl va susține necondiționat pe Andrei Năstase în turul 2 de scrutin. Munteanu a acumulat aproape 4% din voturile chișinăuienilor.

Vedeți, mai jos, mesajul integral postat de Valerii Munteanu.

“După cum bine știți, rațiunea acestei campanii electorale a fost și rămâne a fi eliberarea primăriei Chișinău din ghearele binomului Plahotniuc-Dodon. Acesta a fost și mobilul participării mele în aceste alegeri.

Vreau să mulțumesc foarte mult locuitorilor capitalei, care au ales să mă voteze pe mine. O să vă îndreptățesc încrederea acordată.

Vreau să mulțumesc tuturor colegilor, care au muncit cu abnegație alături de mine, în această campanie electorală.

Rezultatele mele și cauzele acestora nu le voi discuta acum, vom reveni după turul doi al alegerilor. Miza astăzi este alta. De aceea, declar toată susținerea pentru Andrei Năstase, candidatul forțelor pro-europene, care a rămas în cursă, să lupte cu forțele oligarhice ale binomului Plahotniuc–Dodon. Susținerea este necondiționata, dar mi-ar plăcea ca anumite puncte din programul meu să fie preluate în programul lui Andrei Năstase, pentru binele cetățenilor orașului nostru.

Îndemn cu tărie alegătorii care m-au votat ieri, să-l voteze în turul al doilea pe Andrei Năstase, ceea ce va face posibil ca la toamnă, forțele pro-europene să câștige alegerile parlamentare, în fața binomului Plahotniuc-Dodon. Împreună vom învinge!

Solicit tuturor locuitorilor capitalei, celor din oraș și celor din suburbii să iasă masiv la vot în data de 3 iunie, mai ales le solicit acest lucru celor, care din varii motive nu au venit în ziua de ieri la vot.

În ceea ce mă privește, ca și până acum, voi continua să lupt pentru libertate și democrație, pentru revenirea românilor basarabeni la Țara-Mamă România. Voi rămâne același Valeriu Munteanu pe care îl cunoașteți și pe care l-ați văzut în campanie. Lupt, nu mai ascund, în continuare.

Iar lupta noastră pe termen scurt este preluarea primăriei Chișinău din ghearele Binomului, iar în noiembrie, obținerea majorității parlamentara a forțelor pro-europene și anti-binom.

Mult succes, Andrei Năstase. Am convingerea fermă ca Binomul nu va învinge la Primărie. Suntem mai mulți și mai puternici decât ei. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a scris Munteanu.

Constantin Codreanu a anunțat și el că îl susține pe Andrei Năstase în turul 2.

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova și Andrei Năstase, președintele Partidului Politic „Demnitate și Adevăr” au obținut cele mai multe voturi în urma alegerilor locale noi de duminică, 20 mai, după numărarea a 100% din numărul proceselor verbale. 

Cei doi se vor întâlni peste două săptămâni, în turul 2 de scrutin. Diferența dintre Ion Ceban și Andrei Năstase este de aproximativ 20 de mii de voturi (8,9%).Pe locul 3 s-a clasat Silvia Radu, candidata independentă, dar susținută masiv de televiziunile afiliate Partidului Democrat din Moldova. Aceasta a fost votată de 17,65% din alegători (39,4 mii). Cele mai puține voturi au mers către cel mai tânăr candidat din acest scrutin, Maxim Braila. Reprezentantul Partidului Popular a fost votat de 331 de oameni (0,15%).

Cu o rată de participare de 35,53%, alegerile locale din 2018 înregistrează cea mai mică rată de participare la vot din istoria alegerilor locale, declarate valabile.

Dintre cei peste 630 de mii de alegători din mun. Chișinău așteptați astăzi la urne pentru a alege primarul, la urnele de vot s-au prezentat doar puțin peste 225 de mii de persoane. Astfel, scrutinul s-a finalizat cu o rată de participare de 35,53%.

Din 1999, când primarul de Chișinău a fost ales pentru prima dată prin vot direct de către cetățeni, rata de participare înregistrată în 2018 este cea mai mică din istoria alegerilor locale declarate valabile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Traian Harașosfetiuc

  PRIMUL BOBÂRNAC ÎN BOSTANUL CLĂPĂUG AL OLIGARHULUI FĂȚARNIC ȘI VICLEAN

  Să ne fie de bun augur primul bobârnac lansat cu atâta plăcere de chișinăuieni în
  bostanul clăpăug al temutului oligarh fățarnic și viclean Plahotniuk. Sper din tot
  sufletul, că vor urma și altele. Și pentru capturarea justiției, și pentru capturarea
  Parlamentului, și pentru guvernul de buzunar cu penali, și pentru votul mixt și epopeia cu dihorul “academician” Nicolae Dabija, mai pe scurt pentru toate. Epopeii cu escrocul Ilan Șor, care a furat suma enormă de 2,9 miliarde de dolari de la poporul moldovenesc și n-a stat la pușcărie nici măcar o singură zi și n-a întors nici măcar un leu din enorma sumă furată îi revine un rol aparte.

  Apropo, peste două zile, la 23 mai urmează să aibă loc următoarea ședință a Curții de Apel Cahul, unde poate în cele din urmă va sinchisi să apară obraznicul escroc Ilan Șor. De ce obraznicul? Fiindcă stăpânul justiției moldovenești, oligarhul fățarnic și viclean Plahotniuk îi permite să fie așa. În loc să-și puie formele durdulii în serviciul bratanilor de la pușcărie, escrocul Ilan Șor se plimbă pe la Bruxelles sau Strasburg, făcând-o pe virgina. Epopeia cu escrocul Ilan Șor arată cel mai bine esența regimului criminal instalat în țară de oligarhul Plahotniuk. Orice se poate întâmpla. De la o îmbolnăvire ordinară a durduliului escroc Ilan Șor, la îmbolnăviri ale judecătorilor, procurorilor, martorilor și câte nu mai poate inventa justiția capturată a oligarhului.

  Da, nu puteau chișinăuienii cu nucleul inteligent al țării concentrat aici, să se lase
  manipulați în așa măsură de oligarh și sculele lui pupincuriste, ca candidatul
  antioligarhic Andrei Năstase să nu acceadă în turul doi. Privind lucrurile în profunzime, nu puteau chișinăuienii să califice în turul doi pe vampirul Silvia Radu, care le-a supt sângele timp de 16 ani, conducând monopolistul Union Fenosa și tot mărind nejustificat tarifele la energia electrică, fie în mod direct sau întemeindu-și propria firmă de consultanță și căpușind astfel monopolistul.

  Da, nu puteau fi prostiți chișinăuienii cu candidatul așa zis independent Silvia Radu, atunci când le era clar tuturor, că Silvia Radu poate fi numită independentă numai fiindcă de ea nu depinde nimic, totul în ceea ce o privește depinde doar de oligarhul fățarnic și viclean. Apropo, activitatea de “tehnocrat” a Silviei Radu va fi apreciată “cum se cuvine” de oligarh după eșecul de la primărie, urmând să fie numită în perioada ce urmează în conducerea Moldova Gaz. Astfel chișinăuienii trebuie să se aștepte la creșteri neîntemeiate a prețului la gaz, iar Silvia Radu în următorii 15 ani își va mări averea cu mai multe sute de milioane de lei.

  Întotdeauna m-a agasat ușurința cu care unii dintre compatrioții noștri tratau averea enormă de mai multe zeci de milioane de lei făcută de vampirul Silvia Radu pe seama concetățenilor noștri. Păi bine, bre fraților, poate că pentru unii dintre noi cu salarii mai mari și familii mai puțin numeroase măririle de preț la energia electrică erau mai puțin dureroase, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i ignorăm pe cei pentru care scumpirile de prețuri la energia electrică echivalau lipsurile pentru copiii lor.

  Rezultatele preliminare în urma numărării a 99% din procese verbale: Ion Ceban – 40,98%, Andrei Năstase – 32,09%, Silvia Radu – 17,66%. Acum să comparăm cu cele cinci sondaje ale oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk, care toate sunt asemănătoare cu unul dintre ele și anume cel al Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova din 7 mai: Ion Ceban – 27,6%, Silvia Radu – 27,1%, Andrei Năstase – 13,2%. Despre veridicitatea sondagelor comandate și plătite de oligarh, cred că n-are rost să vorbim, deoarece scopul manipulator al acestora este evident.

  Comparând cu alegerile locale din trecut era oarecum de așteptat ca chișinăuienii să opună rezistenșă încercărilor de a captura Primăria din partea regimului oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk. Dar totuși, propaganda continuă pe televiziunile minciunoase ale oligarhului, introducerea neobrăzată pe ușa din spate în primărie a plahotniucikăi Silvia Radu, numeroasele sondaje minciunoase comandate de oligarh, campania neîntreruptă de defăimare a candidatului antioligarhic Andrei Năstase, apariția pe dreapta a numeroșilor candidați impotenți fiecare în parte, dar împreună capabili să slăbească poziția candidatului antioligarhic, semănau oarecum pesimism pe partea de dreapta.

  Cu atât este mai important este acest prim bobârnac în bostanul clăpăug al oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuc. Sper, că el va scădea și din entuziasmul oligarhului de a “gestiona” în mod fraudulos dosarul escrocului Șor la Curtea de Apel Cahul peste câteva zile. Acest bobârnac va încuraja fără doar și poate opoziția antioligarhică să-i aplice oligarhului un bobârnac și mai năucitor în turul doi peste două săptămâni.

  ***

 2. Ti-ai dracu de ratangii cu ochelari de cal! Au fost in cardasie cu carcatita unui individ care a nenorocit toate institutiile, toate primarriile, toate spitalele, toate scolile etc. iar acum declara ca il vor distruge pe individul-caracatita. Pai de la cine se trage tot dezastrul asta? Chiar de la ei, liberalii care numai …au de patrie, virtute nu vorbesc. Deh, dupa ce au luat-o in barba, o fac pe vajnicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *