Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un bloc electoral își…

Încă un bloc electoral își anunță intenția de a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie

Convenția Euro-Unionistă, constituită la 27 noiembrie și din care fac parte mai multe entități civice și două partide extraparlamentare, și-a prezentat intenția de a participa la viitoarele alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

„Convenția a luat o decizie de participare la alegerile din 24 februarie în calitate de entitate distinctă. Aș dori ca cetățenii R. Moldova să înțeleagă că Convenția nu e formată cu scopul primordial de a participa la alegeri. Obiectivul strategic este afirmarea și consolidarea identității românești a spațiului românesc la est de Prut”, a declarat analistul politic Anatol Țăranu.

Convenția nu a elaborat încă o listă a candidaților care vor candida pe circumscripții și pe liste.

„Reieșind din faptul că în timpul apropiat Convenția își va extinde numărul de participați și vor adera și alte entități și persoane, doar în aceste condiții vom decide forma concretă de participare”, a adăugat Țăranu.

Membrii Convenției au mai ținut să precizeze că ei nu sunt oponenții platformei ACUM din care fac parte PAS și PPDA. Totodată, aceștia susțin că vor fi concurenți cu ACUM, deoarece PAS și PPDA nu au au fost capabili să coaguleze sub egida sa toate forțele pro-europene din R. Moldova, inclusiv sistemul unionist.