Încă o oră până la închiderea secțiilor. Tinerii, cei mai pasivi alegători

Până la ora 20.00, 235 406 chișinăuieni și-au ales primarul, această cifră înseamnă o prezență la vot de 37,05 %. Totodată, până la acest moment au votat deja cu 1,5% mai mulți alegători decât a fost prezența în primul tur de scrutin la închiderea secțiilor de votare.

Cea mai înaltă prezență este înregistrată în sectorul Râșcani al capitalei, iar cea mai mică, în suburbii. În Sângera, spre exemplu, până la ora 19.00, și-au exprimat dreptul la vot doar 25,07%.

Tinerii cu vârstă între 18-25 de ani continuă să fie categoria de alegători cu cea mai mică prezență la urne: doar 23,55% din numărul total de tineri cu această vârstă au practicat exercițiul electoral.

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *