Încă 5 grupuri de inițiativă au fost înregistrate la CEC

În cadrul ședinței extraordinare a Comisiei Electorale Centrale de astăzi, 4 septembrie, au fost înregistrate 5 noi grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al R. Moldova.

Astfel, pretendenții la funcția de președinte a căror grupuri de susținere au fost înregistrate astăzi sunt:
Ion Dron – candidat independent
Valeriu Ghilețchi – candidat independent
Ana Guțu – Partidul Politic „Dreapta”
Oleg Brega – candidat independent
Roman Mihăeș – candidat independent

Grupurile de inițiativă urmează să colecteze semnăturile necesare înregistrării candidaților până la data de 29 septembrie 2016, ora 17.

Conform Codului Electoral al R. Moldova, pentru a fi înregistraţi de Comisia Electorală Centrală, toți candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 și nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova. Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *