Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   În ajunul alegerilor parlamentare, Traian…

În ajunul alegerilor parlamentare, Traian Băsescu, în vizită la Chișinău. Cu cine s-a întâlnit și ce a discutat

Fostul președinte al României Traian Băsescu a vizitat duminică, 16 decembrie, capitala R. Moldova. Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN) s-a întâlnit cu conducerile a două partide unioniste. Prima întâlnire a fost cu conducerea PUN, după care a avut discuţii cu conducerea Partidului Liberal Reformator (PLR). Cu ocazia deplasării la Chişinău, Băsescu s-a întâlnit şi cu premierul Pavel Filip.

Traian Băsescu susține că singura soluţie care garantează securitatea ţării, dar şi perspectiva unui trai mai bun pentru românii din stânga Prutului, este unirea Republicii Moldova cu România, „un proces care necesită un mare efort de explicare către populaţie astfel încât, pe termen mediu, susţinătorii unirii cu România să devină majoritari”.

Totodată, fostul lider de la Cotroceni, consideră că „în mod egal, atât Dodon cât şi Plahotniuc, dar şi structurile politice decizionale pe care le controlează, sunt un rău pentru cetăţenii Republicii Moldova şi pentru ţară, Dodon fiind un pro-rus convins care doreşte să integreze ţara în Uniunea Vamală controlată de Moscova, iar Plahotniuc fiind prototipul oligarhului corupt care controlează instituţiile statului în interesul propriei puteri şi îmbogăţiri”. Băsescu a declarat că deși nu mai este cetățean al R. Moldova, s-a angajat să fie un partener al politicienilor care doresc unificarea partidelor unioniste.

În cadrul vizitei sale la Chișinău, Traian Băsescu s-a întâlnit şi cu premierul Pavel Filip, la solicitarea acestuia.  Subiectul discuţiei, potrivit lui Băsescu, a fost legat în principal de relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

„I-am împărtăşit premierului câteva elemente din propria-mi experienţă europeană dar şi punctul meu de vedere legat de motivele suspendării asistenţei financiare pentru R.Moldova de către Comisia Europeană”, a declarat fostul președinte al României.

La rândul său, premierul Pavel Filip a scris pe pagina sa de Facebook că a avut o discuție „caldă și sinceră” cu fostul lider de la Cotroceni, însă nu a oferit prea multe detalii despre discuţia dintre cei doi oficiali.