Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „În aceste clipe complicate” pentru…

„În aceste clipe complicate” pentru țară, Gheorghe Cavcaliuc le spune polițiștilor o poezie

La o zi după ce șase angajați ai Inspectoratului Național de Investigații și un polițist de frontieră și-au anunțat susținerea pentru Guvernul Sandu, adjunctul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc le spune polițiștilor din țară, printr-un mesaj pe profilul său de Facebook, să fie polițiști devotați statului și cetățenilor R. Moldova și să nu aibă „dubii în actuala conducere IGP, MAI și Guvernul RM”.

„În aceste clipe complicate și de cumpănă pentru R. Moldova”, Cavcaliuc spune că și-a amintit de o poezie pe care a scris-o acum câțiva ani, când țara se afla într-o situație similară. Fără a enunța numele acestora, Cavcaliuc le spune polițiștilor că atunci aceeași actori politici „nu ne zâmbeau frumos, nu ne apreciau munca depusă, dar ne blamau pentru simplul fapt că ne făceam datoria, dar lor nu le convinea că stăteam ca și astăzi fermi la straja ordinii de drept”.

„Știu că aveți mare încredere în mine și mulți dintre voi m-ați telefonat și mi-ați scris, întrebându-mă ”Ce facem? Cum procedăm?” și eu vă răspund și vă îndemn să fim polițiștii devotați statului și cetățenilor Republicii Moldova, să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea de drept în țara noastră pentru urmașii urmașilor noștri!!”, scrie Gheorghe Cavcaliuc.

Poezia publicată de adjunctul IGP:

„POLIȚISTUL DEVOTAT”
Polițistul devotat, 
Este important în stat.
Jurământ de când a dat, 
Tot la post, cinstit a stat.
Protejând cu demnitate 
Drepturi, legi și libertate.
La chemare sau protest,
Pentru el mereu e-un test.
Dacă n-a plouat aseară, 
Polițistu-i de ocară.
La proteste, pe poziții,
Insultat de opoziții
Pe nedrept și nefondat,
Polițistul e blamat.
Dacă au TV-imperii
Toarnă „tone” de mizerii.
Dar, în fond, lor nu le pasă
Că și el e tată acasă.
Că acasă e întrebat:
– Tată ……. e adevărat?
Polițistul înțelept,
Își strânge pruncul strâns la piept 
Și încet, cu grijă mare
Îi explică, chiar de-l doare:
– Tatăl tău e om onest
Nu-i drept ce zic la protest!
Să fii mândru de părinte 
Și te rog să iei aminte
Polițiștii au onoare,
Cinste, dar și grijă mare…
Ei sunt gata pentru țară
Într-o zi chiar și să moară!

La 11 iunie, șase angajați din cadrul Direcției protecția martorilor ai INI și-au anunțat public susținerea pentru Guvernul Maiei Sandu, pentru anticiparea unor abateri grave ale legislației. Ulterior, la 12 iunie, aceștia au declarat că au fost supuși perchezițiilor și suspendați din funcție.

La 12 iunie, un polițist de frontieră și-a declarat susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu, anunțând că nu recunoaște și nu se supune „vechiului Guvern”.