Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Implementarea Programului Compact în R.…

„Implementarea Programului Compact în R. Moldova a fost una de succes”

Prim-ministrul interimar Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu vicepreședintele adjunct al Corporației Provocările Mileniului, Fatema Sumar, care întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 23-26 iulie curent. Oficialul american a apreciat înalt implementarea proiectelor Programului Compact 1, subliniind că R. Moldova este lider în cadrul programului.

Discuțiile oficialilor s-au axat pe realizările primei etape a Programului Compact și beneficiile acestuia pentru cetățenii R. Moldova. Totodată, părțile au subliniat necesitatea continuării proiectelor din cadrul Programului Compact și extinderea acestora spre alte domenii prioritare.

„Mizăm pe extinderea programului, în special în domeniul energetic, atât în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, cât și diversificarea și exploatarea surselor alternative de energie. Siguranța energetică este o prioritate strategică a Guvernului de la Chișinău”, a afirmat Natalia Gherman.

La rândul său, vicepreședintele adjunct al Corporației Provocările Mileniului a menționat că implementarea Programului Compact în R. Moldova este un succes. „Acesta este doar începutul unei colaborări pentru dezvoltarea și modernizarea R. Moldova”, a subliniat Fatema Sumar. De asemenea, oficialul american s-a referit la importanța implicării Guvernului R. Moldova în garantarea sustenabilității proiectelor implementate.

Programul Compact este un program de asistenţă oferit Republicii Moldova de către Guvernul SUA, prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului, pentru perioada 2010-2015. Investiţiile sunt realizate în cadrul a două proiecte ale Programului Compact: Tranziţia la Agricultura Performantă şi Reabilitarea Drumurilor.