Ilian Cașu, despre referendumul de reducere a numărului de deputați

Ilian Cașu, candidat pe circumscripția uninominală nr. 27 din Chișinău și-a exercitat dreptul la vot.  Acesta a declarat pentru presă că a votat „pentru ca să schimbăm totul. Îl citez pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi . Ne dorim un stat bazat pe dictatura legii . Am votat pentru ca instituțiile statului să activeze în exclusivitate în beneficiul cetățeanului”. 

Cu referire la referendumul de reducere a numărului de deputați, Ilan Cașu a menționat: „Constituția R. Moldova îmi permite mie ca cetățean să refuz buletinele cu referendum în cazul în care nu participăm. Aceasta este și poziția oficială a Partidului Nostru. Mie mi s-a sugerat să semnez că nu iau buletinele, ceea ce este ilegal. De dimineață și până acum, oamenii semnau pentru că au refuzat referendumul. Acesta este un șiretlic ca în cele din urmă sa arate rata de participare”.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *