Ilan Șor și Marina Tauber au degrevat din funcția de primar

Ilan Șor a degrevat din funcția de primar de Orhei în perioada electorală. Șor a semnat pe 9 ianuarie o dispoziție în acest sens, urmând ca atribuțiile acestuia să fie preluată de Diana Memeț, viceprimar de Orhei.

„Am îndeplinit prevederile legale și am degrevat din funcție pe perioada campaniei electorale. Obligațiunile de primar le-am desemnat adjunctului meu, un bun profesionist, care cunoaște toate problemele orașului nostru, dar, cel mai important, știe cum să le rezolve – Diana Memeț”, a anunțat Ilan Șor în cadrul unei conferințe de presă.

Și-a suspendat activitatea de primar în Jora de Mijloc și Marina Tauber, care candidează la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 19 (Ivancea), dar și pe lista Partidului Șor în circumscripția națională.

Dacă vor fi aleși în calitate de deputați în Parlament, Marina Tauber și Ilan Șor vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a alege între funcția de deputat sau cea de primar. Totodată, în 2019 sunt programate alegerile locale în R. Moldova.

Potrivit cadrului legal, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, persoanele care dețin funcția de: viceprim-miniștru, ministru și membru din oficiu al Guvernului, conducător al autorității publice centrale, președinte și vicepreședinte de raion, primar și viceprimar, pretor și vicepretor, își vor suspenda activitatea.

Foto: Facebook/Marina Tauber

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Lider Moldovan

    J****** ăștea se prefac, că i-au totul foarte în serios? Le vor trebui FOARTE MULȚI BANI ca să-și îndeplinească planurile diabolice! Pentru Orhei hoțul principal a celor 40 MILIARDE de lei furate de la moldoveni, j****** llan Șor poate să-i aibă bani să devină deputat, dar pentru j****** Marina Tauber nu cred să-i ajungă.

    P.S. Apropo, Vadim! Cu J****** ăștea vrea necuratul Plahorniuk al tău să asigure “Viitorul RM”? J****** ăștea “LUCREAZĂ” CU BANI FURAȚI DE LA MOLDOVENI!

  2. ivancelgroaznic

    Astia doi vrea imunitate parlamentara , sa scape de urmariri si or precupeti nici un fel de bani sa obtina asta. Ca de, bani furati de la norod, nu conteaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *