Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon - pregătit de…

Igor Dodon – pregătit de proteste non-stop: Vom fi îndreptățiți să demolăm această guvernare

Astăzi, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, Igor Dodon a efectuat o vizită pe poligonul de la Bulboaca. În cadrul unui briefing de presă, acesta a spus că a plecat la Bulboaca pentru „a clarifica pe loc starea lucrurilor”, în legătură cu mai multe discuții publice despre posibile pregătiri de război în zona transnistreană.

„Am constatat că activitățile de pe poligon se desfășoară conform planului obișnuit, sunt reparate și renovate unele imobile pentru întreținere și cazare, se îmbunătățește infrastructura drumurilor”, a declarat Dodon, precizând că nu a depistat „lucrări de ordin militar dubioase, care să sprijine zvonurile cu privire la o eventuală destabilizare a situatiei din zona de securitate, implicare sau intervenție a forțelor armate străine”.

Șeful statului a anunțat că, până la sfârșit de august, va convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate, pentru a obține mai multe detalii și a da instrucțiunile necesare. „Planific inspectarea tuturor obiectivelor militare din țară în următoarele săptămâni”, a mai anunțat Dodon, precizând că „Moldova e un stat neutru” și că nu va admite ca soldații moldoveni să fie piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est.

„În caz că Guvernul, împreună cu majoritatea parlamentară, motivați din exterior, vor încerca să implice Moldova într-un conflict militar regional ca parte a luptei geopolitice din regiune, atunci eu voi fi nevoit să acționez ferm în apărarea păcii și a securității naționale, în calitate de președinte al R. Moldova, împreună cu poporul, vom fi îndreptățiți să demolăm această guvernare prin toate căile posibile, inclusiv să convocăm Marea Adunare Națională și să organizăm proteste non-stop”, a mai punctat Dodon.

Vizita lui dodon la Bulboaca a avut loc după ce, recent, locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc şi ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, au efectuat o vizită la baza militară de instruire a Armatei Naţionale, documentându-se despre procesul de reconstrucţie şi modernizare a bazei militare, renovate în cadrul unui program finanţat de Guvernul SUA, de peste un milion şi jumătate USD.