Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon, despre finalizarea tranzacției…

Igor Dodon, despre finalizarea tranzacției de preluare a companiei „Avia Invest”

Igor Dodon a venit cu o reacție după ce investitorul străin a anunțat că tranzacția de preluare a companiei „Avia Invest” a fost finalizată. Președintele susține că în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) s-ar fi dat asigurări că tranzacția ar fi fost blocată. Totodată, Igor Dodon spune că organele competente trebuie să investigheze acest caz.

„În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, convocat pe 23 august exclusiv pentru a discuta acest subiect de importanță majoră pentru țară, conducătorii tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia. Această situație este reflectată și în procesul-verbal al ședinței respective”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Dacă după ședința Consiliului Suprem de Securitate careva din instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței din 23 august, acest lucru este foarte grav și organele competente trebuie să investigheze acest fapt, pentru a nu admite prejudicierea de mai departe a intereselor Republicii Moldova”, se mai arată în postare.

Astăzi, printr-un comunicat, investitorul străin, Nat Rothschild, a anunțat despre finalizarea tranzacției de preluare a companiei „Avia Invest”.