Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon: „Decât o guvernare…

Igor Dodon: „Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă odată cetăţenii la alegerile anticipate”

În prima ședință a noului Legislativ, președintele R, Moldova Igor Dodon a declarat că nu va accepta o guvernare și o majoritate parlamentară formată din deputați transfugi. El îndeamnă fracţiunile care au acces în Parlament să se aşeze la masa de negocieri pentru formarea Guvernului.

„Nu voi aproba o majoritate și un Guvern alcătuit artificial și nelegitim din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii la alegerile anticipate”, a declarat șeful statului.

Totodată, el îndeamnă fracţiunile care au acces în Parlament să se aşeze la masa de negocieri pentru formarea Guvernului: „Oamenii au obosit de conflicte politice și își doresc o viață decentă și un progres vizibil al țării. În acest context, vă propun să vă așezați la masa de dialog pentru a le arăta oamenilor că cel puțin puteți discuta între voi. În calitate de președinte al R. Moldova, intenționez, în curând, să vă invit pe fiecare formațiune în parte la un dialog la Președinție pentru a discuta cumpătat și responsabil ce facem mai departe”.

În acelaşi context, Igor Dodon le-a recomandat deputaților să realizeze schimbări calitative în ţară, să sporească încrederea cetățenilor în instituțiile statului, să realizeze reforme în justiție dar și în domeniul combaterii corupției.

„Oamenii așteaptă de la noi dialog și înțelegere politică pentru a schimba situația în țară, pentru a găsi compromisuri și conciliere în interes național”, a conchis Igor Dodon.