Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon anunță că ar…

Igor Dodon anunță că ar putea candida pe listele PSRM la alegerile parlamentare

Igor Dodon ar putea candida pe listele electorale ale Partidului Socialiștilor (PSRM) la alegerile parlamentare din februarie 2019. Declarația a fost făcută de șeful statului după ce a avut loc Consiliul Republican al PSRM.

„PSRM este un partid pro-prezidențial, așa că examinez să particip pe listele PSRM la următoarele alegeri parlamentare, pentru că fără suportul majorității parlamentare, președintele nu își poate exercita atribuțiile. Legislația îmi permite. Asta înseamnă că voi ajuta partidul să obțină majoritatea în Parlament. Legislația nu presupune suspendarea din funcție în perioada electorală”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai anunțat că PSRM intră în campanie pre-electorală și începe să se pregătească activ pentru alegerile parlamentare. La Consiliul Republican al PSRM s-a mai stabilit că partidul va merge în fiecare centru raional pentru a identifica candidații pe circumscripții, iar la începutul lunii noiembrie, partidul va organiza un eveniment masiv, despre care Igor Dodon a refuzat să ofere detalii.