Igor Dodon a semnat decretele de numire în funcție a doi ambasadori. Cine sunt ei și ce averi au?

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a semnat decretele de numire în funcție a lui Aureliu Ciocoi, ambasador al R. Moldova în Statele Unite ale Americii și Emil Druc, ambasador al R. Moldova în Republica Franceză.

„În cadrul întrevederii cu ambasadorii, le-am urat succes în activitatea diplomatică și le-am spus că oriunde ne-am afla, în prim plan trebuie să fie interesele țării. E de datoria noastră să ne promovăm țara corect, frumos și destoinic”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Aureliu Ciocoi a fost rechemat din funcția de ambasador al R. Moldova în Republica China prin decizia Guvernului din 24 mai curent, la inițiativa ministrului de Externe, Andrei Galbur. În aceeași ședință, premierul Pavel Filip a declarat că Aureliu Ciocoi își va continua activitatea diplomatică la Washington, SUA.

Potrivit declarației sale de venit și proprietăți, în anul 2015, Aureliu Ciocoi a avut un venit total de 382.413 lei. De asemenea, el a declarat că are două apartamente: unul cu o suprafață totală de 49,8 mp și altul de 132 mp. De asemenea, în anul 2015, Ciocoi și-a cumpărat un automobil BMW 530d, anul de fabricație 2009.

Emil Druc, actualul şef de direcție Generală Cooperare Multinațională din cadrul MAEIE, va ocupa fotoliul de ambasador al R. Moldova în Republica Franceză. Cariera diplomatică a lui Emil Druc include experiența de ambasador în Suedia, Finlanda şi Norvegia.

Familia Druc a obținut în 2015, potrivit declarației de venit, 117 892 de lei și peste 13 mii de euro.  În același act, diplomatul indică două apartamente, unul de 92,5 m.p. și altul de 42,5 m.p. Emil Druc conduce un Mercedes-Benz CDI 220, fabricat în 2013, dar cumpărat în 2014 cu 252 de mii de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *